Когато вечер ни се налага да изберем между здравословното меню

...
Когато вечер ни се налага да изберем между здравословното меню
Коментари Харесай

Плодовият аромат подбужда желанието за здравословно хранене

Когато вечер ни се постанова да изберем сред здравословното меню или калоричните вкусотии, постоянно това значи борба сред волята и изкушението, написа БГНЕС.

Този проблем намира решението си в помирисването на плодове преди вечеря, настояват френски учени. Те считат, че мирисът на ябълка, круша или различен плод преди да изберем главното си меню, оказва помощ на мозъка да избере здравословния вид за ястие.

Психолози смятат, че тяхното проучване акцентира значимостта на аромата на обещано ядене и това доколко той въздейства на избора ни.

В актуалните френски заведения за хранене изборът на ястия е голям, само че откривателите означават наклонност към приготвянето на все по-здравословно меню за клиентите, които наблюдават тежестта си. Тяхната логичност е, че желанието на клиента се подбужда не от типа на храната, а от нейния мирис, което значи, че една фруктиера сложена на масата преди вечеря ще спомогне за здравословното желание.

Според учените това проучване е доказателство за силата на мозъка и въздействието на аромата, а не на количеството или типа храна.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР