„Когато вече ни е хванал грипът храната няма значение. Но

...
„Когато вече ни е хванал грипът храната няма значение. Но
Коментари Харесай

Проф. Байкова обясни какво да правим преди да се разболеем, а повалили ни грипът, то задължително трябва да...

„ Когато към този момент ни е хванал грипът храната няма значение. Но когато приказваме за предварителна защита хранителният фактор може да помогне. Трябва да помислим най-много за имунната си отбрана “. Това съобщи професор доктор Донка Байкова в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Когато към този момент ни е хванал грипът храната няма значение. Но когато приказваме за предварителна защита хранителният фактор може да помогне. Трябва да помислим най-много за имунната си отбрана “.

Доц. доктор Атанас Мангъров: Свинският грип и „ Мичиган” удрят бъбреците и белите дробове

„ Добре е да консумираме пълноценни белтъчини- яйца, риба, пилешко месо. Важно е да ядем и доста зеленчуци и плодове. Тези и други натурални източници ни оказват помощ да изградим имунна система “, сподели още професорът на въпрос какво е добре да ядене, с цел да не се разболее.

„ Тиква, ябълки, зимните цитруси, които са богати на витамин С. да не забравяме и пълнозърнестите храни – киноа, семена, просо и други. Задължително е да ядене ядки. Консумирайте и чесън, в случай че щете “, разясни още профеосрът.

5 метода да стоим надалеч от грипа

„ При разболяване към този момент моделът на хранен се трансформира. Минаваме на меко хранен. Защо? Зашото е потвърдено, че в първите три дни, в случай че ядем лека храна ще имаме по-лека болест. Хапвайте по няколко кивита дневно, лимонен или портокалов сок, само че не забравяйте най-важното – пилешката чорба. Тя потиска тези вещества, които са отговорни за възпалителния развой “, разясни Байкова.

Тя също по този начин разясни, че е добре да се употребяват чайове в границите на литър и половина два. Удачно е да се натъртва на топлата напитка от бъз, лайка, мента, джинджифил, листата и плодовете на къпините и малините.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР