Когато въздухът е замърсен, той съдържа химични и биологични вещества,

...
Когато въздухът е замърсен, той съдържа химични и биологични вещества,
Коментари Харесай

10 начина да предотвратим замърсяването на въздуха

Когато въздухът е нечист, той съдържа химични и биологични субстанции, нездравословни за хората, животинския и растителния свят. Вещества, които постепенно, само че несъмнено ни тровят, разболяват ни и ни редуцират живота.

Счита се, че замърсяването на въздуха е най-голямата екологична опасност, пред която човечеството е изправено.

Ето за какво ви поучавам да прочетете 10 метода за неговото попречване. Да бъдем потребни на природата, с цел да сме потребни и на себе си!

1. НЕ на найлоновите торбички

Причината е, че пластмасата доста мъчно се разлага. Носете в себе си платнена чанта, която да употребявате неведнъж по време на пазар.

2. Минимално потребление на автомобил

 10 метода да предотвратим замърсяването на въздуха

Когато имате опция, ходете пешком, карайте колело или се придвижвайте с градския превоз. Колите се трансфораха в неизменима част от всекидневието ни – те са улеснение, без което съвсем не можем. Но въпреки всичко е хубаво да повървим и пешком, нали?

3. Съобразена консумация на сила

Изгарянето на изкопаеми горива за производството на сила отделя замърсители като серен диоксид, живак, прахови частици и други нездравословни за здравето ни. Какво можете да извършите? Използвайте единствено при нужда климатик, изключвайте лампите, когато нямате потребност от светлина, използвайте уредите по образован метод (пускайте пералнята, когато е пълна).

4. Рециклирайте

 10 метода да предотвратим замърсяването на въздуха

Рециклираните артикули са такива, които към този момент са били извлечени и модифицирани един път, затова производството на едни и същи артикули за повторно изисква доста по-малко количество сила. Замърсяването не е толкоз огромно.

5. Отглеждане на храна

Продуктите, които са импорт, изминават много дълъг път, с цел да стигнат до рафтовете на супермаркета в квартала ни. За да сте сигурни какво ядете и да предотвратите нездравословните излъчвания на хранителната промишленост, е най-добре собственоръчно да отглеждате продуктите. В днешния софтуерен и съвременен свят обаче това не е елементарно постижимо. Забързаното всекидневие не ни го разрешава, само че пък по-голямата част от нас има родители/баба и дядо на село, които имат опцията да създават качествена храна, която е без химикали и е доста по-полезна.

6. Отваряне на прозорците

 10 метода да предотвратим замърсяването на въздуха

Необходимо е да отваряте прозорците вкъщи по няколко пъти на ден, с цел да влиза по-свеж и чист въздух. Когато готвите, перете, къпете се, пускате прахосмукачка или упражнявате у дома, въздухът се замърсява, по тази причина е значимо да проветрявате.

7. Пушене

Пушенето, изключително на закрито, може да провокира съществени здравословни проблеми на хората към вас. Нивото на съединения, включващи въглероден оксид, азотен диоксид и олово, стигат до рисково равнище и утежняват здравето на човек, когато ги вдиша.

8. НЕ изгаряйте боклука си

 10 метода да предотвратим замърсяването на въздуха

Горенето на боклука вреди освен на околната измежду, само че и на вашето здраве.

9. Засадете растение

 10 типа торове за добра годишна продукция

Растенията са тези, които всмукват въглеродния диоксид и филтрират въздуха. Отделят О2 в атмосферата, по тази причина се назовават и белите дробове на планетата.

10. Бъдете осведомени

 10 метода да предотвратим замърсяването на въздуха

Не на последно място, информирайте се и разучете какво бихте могли да извършите, с цел да помогнете на себе си, на близките, на въздуха и на природата. От нашите дейности зависят бъдещето и образът на планетата.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР