Когато в една торта има всичко, което обичате, това най-вероятно

...
Когато в една торта има всичко, което обичате, това най-вероятно
Коментари Харесай

Ягодова торта с какао, шоколад и сметана

Когато в една торта има всичко, което обичате, това най-вероятно е тъкмо тази торта с ягоди, шоколад и сметана

Необходими Продукти

Блат


● яйца - 6 бр.
● захар - 200 г
● какао - 2 с.л.
● бакпулвер - 1 с.л.
● масло - 60 г

Крем


● заквасена сметана - 700 мл
● сладкарска сметана - 400 мл
● пудра захар - 150 г
● ягоди - 400 г

Сироп за блатовете


● захар - 40 г
● вода - 50 мл
● ягодово сладко - 2 с.л.
● сироп от нар - 1 с.л.

Украса


● шоколад - 150 г
● ягоди

Начин на подготвяне

Блат

Разбиват се с миксер белтъците със захарта до пухкава примес в купа. Разтопеното масло, откакто добре се охлади, се прибавя на тънка бликам, като се продължава да се разрушава с миксера.

В друга купа се разрушават жълтъците и се прибавят пресети брашното, какаото и бакпулвера. Разбитите белтъци се прибавят към жълтъците и деликатно се смесват с вилица или бъркалка. Сместа се поставя във форма за торта и се изпича при загрята до 180 градуса фурна с вентилатор за към 25 мин.

Крем

Заквасената сметана се разрушава с пудрата захар и настрана се разрушава сладкарската сметана до пухкава текстура, след което се смесват деликатно.

Сироп

Водата и захарта се поставят на котлон, до момента в който заврат. Прибавят се ягодово сладко и сироп от нар и се оставя в ледник да се охлади.

Украса

Нарязват се няколко ягоди за горната част на тортата, а шоколадът се разтопява на водна баня и се излива върху фолио във форми по желание и се поставя в ледник да се втвърди.

Тортата

Изпеченият блат се нарязва на 3 шайби. Всяка шайба се сиропира и се намазва със сметана, добавяйки нарязани ягоди. Най-горният пласт и стената на тортата се намазват със сметана. Отгоре се подреждат ягоди за декорация и по стената на тортата се залепят шоколадовите форми. Готовата торта се оставя в ледник.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР