Когато в дома вече пребивава домашен любимец куче, разширяването на

...
Когато в дома вече пребивава домашен любимец куче, разширяването на
Коментари Харесай

Котките мейн куун разбират ли се с кучета?

Когато в дома към този момент обитава домакински любим куче, разширението на фамилията с котка слага стопаните пред алтернатива - дали комбинацията ще се получи.

Факт е, че някои котки не се схващат с кучета, само че това не значи, че безпроблемното общуване на двата типа е мираж. Породата и персоналният характер играят съществена роля.

Доброто взаимно общуване при куче и котка мейн куун се получава съвсем постоянно, с помощта на мъркащия домакински питомец. Едрата писана най-често е водещата част от двойката домашни любимци, която подсигурява мира вкъщи.

Мейн куун и съвместимостта им с кучета

За да се разбере съвместимостта на котките мейн куун с кучета, би трябвало да се обяснят някои особености в характера на писаните от тази едра порода. Не е инцидентно, че ги назовават нежните колоси. Това определение приказва доста. Котаците мейн куун се отличават с впечатляващи размери и при игра с кучето заплахата пухчото да пострада заради дребния си размер отсъства.

 Мейн куун и куче

Освен това куйн куун се характеризира със спокоен и добросърдечен манталитет, много подобен с този на множеството породи кучета. Ако пък котката мейн куун и кучето са на една и съща възраст и порастват дружно, възможност да не могат да съжителстват не съществува.

Друга отличителна линия на котешката порода мейн куун е, че тези котаци обичат топлината. Те бързо осъзнават, че кучето е източник на топлота и са склонни да спят дружно с излъчващия топлота съквартирант. Това ги сближава и при дневното им другарство.

Мейн куун е лоялно и деликатно към стопанина си животно и обича да го следва на всички места. Това е качество присъщо и на множеството породи кучета.

 Мейн куун и други животни

Независимо от размера си, огромните котки са дейни и преносими и са в естетика с кучешкото държание. Игрите със стопаните, децата в къщата и кучето са еднообразно приятни на котката мейн куун, което подсигурява и нейните положителни връзки с различен домакински любим от кучешкото царство.

Котките мейн куун нормално се сприятеляват с кучето вкъщи, тъй като по природа характерът им е прекомерно подобен.

Вижте още:

- С кои животни се схваща мейн куун;

- Отглеждане на мейн куун и дете;

- Обяви и цени за мейн куун;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР