Когато цар Соломон слизал от планината, след като бил посрещнал

...
Когато цар Соломон слизал от планината, след като бил посрещнал
Коментари Харесай

Похвалата е най-добрата молитва, щастието – най-топлата храна за душата

 time1solomon

Когато цар Соломон слизал от планината, откакто бил посрещнал изгрева на Слънцето, събралата се в подножието навалица го попитала:

– Ти си ентусиазъм за нас, твоите слова преобразяват сърцата, а мъдростта ти просветлява мозъците. Ние жадуваме за твоите думи, по тази причина, кажи ни – кои сме ние?

Усмихнал се Соломон и споделил:

– Вие сте светът. Вие сте звездите. Вие сте храм на истината. Всеки от вас е Вселена. Отведете мозъка в сърцето си и го питайте него, сърцето. Слушайте с любовта си, тъй като блажени са знаещите езика на Бога.

– Какъв е смисълът на живота?
– Животът – това е път, цел и премия. Животът – това е танц на Любовта. Вашето предопределение е да разцъфтите. Да бъдете – това е най-великия подарък на света. Вашият живот – това е история на Вселената. И по тази причина, отнасяйте се към живота като към празник, защото животът самичък по себе си е скъп. Животът се състои от сегашното. А смисълът – да бъдем в това настояще.

– Защо нещастието ни преследва?
– Каквото се посели, това жънете. Нещастието – това е ваш избор. Бедността – създание на хората е. А скръбтта е плод на незнание. Обвинявайки, губите сили, а желаейки доста – прогонвате щастието. Събудете се, нисш е оня, който не осъзнава себе си. Бедни са тези, които на вятъра губят времето си. Не позволявайте на тълпата да погуби душата ви, а благосъстоянието да се трансформира във ваше проклинание.

– Как да преодоляваме нещастието?
– Не съдете себе си. Защото вие сте божествени. Не се сравнявайте и не разделяйте. Бъдете признателни за всичко. Радвайте се, насладата твори чудеса. Обичайте себе си, тъй като любещите себе си обичат всички. Благославяйте заплахите, тъй като смелите добиват самодоволство. Молете се, само че не търгувайте с Бога. И знайте – похвалата е най-хубавата молитва, а щастието – най-топлата храна за душата.

– Какъв е пътят към щастието?
– Щастливи са любещите, щастливи са признателните. Щастливи са умиротворените, щастливи са тези, разкрили Рая в себе си. Щастливи са даряващите и щастливи са приемащите даровете с наслада. Щастливи са пробудените, щастливи са търсещите. Щастливи са изпълняващите своето предопределение. Щастливи са чуващите гласа на Бога. Щастливи са познаващите Единството, откриващите Слънцето. Щастливи са осъзналите себе си, обикналите душата си, създателите, свободните, прощаващите.

– Как да реализираме естетика?
– Живейте просто. Не вредете никому. Не завиждайте. Нека подозренията ви пречистват, а не носят изтощение. Посветете живота си на прелестното. Творете поради съзиданието, а не поради самопризнание. Отнасяйте се с близък си като с признание. Забравете Егото, преобразете сегашното. Донесете новото в света. Напълнете тялото с обич. Където има обич – там е Бог. Бъдете себе си!

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР