Когато трябва да се движите по лед, покрит със снежна

...
Когато трябва да се движите по лед, покрит със снежна
Коментари Харесай

Хитър начин за измъкване от снежен капан ако нямате вериги

Когато би трябвало да се движите по лед, затрупан със снежна киша, която се е на половина разтопила заради въздействието на реагентите, често се случва протекторът на гумите да се се задръсти с частици полуизмръзнала вода и колелото в действителност губи " зъбите си “.

Като средство за превъзмогване на сходен снежен капан множеството водачи незабавно ще се сетят за вериги за сняг или някакви пластмасови еквиваленти, които в последно време се оферират в магазините. Да, това е вид, само че, както демонстрира практиката, собствениците на коли в по-голямата си част не обичат да се занимават с инсталиране и ремонт на тези устройства. Точно за нези от вас, които не им се занимава с вериги са следните два различни метода.

Физически

Можете да вземем за пример да намалите налягането в гумите си, с цел да увеличите контактната им повърхност с повърхността. В същото време гумите се деформират леко по време на придвижване под натиска на колата и снегът в протекторите пада. При общоприетоо налягане в колелото от 2.0 атмосфери може да се изпусне гумите до към 1.5 атмосфери. И карайте постепенно, опитвайки се да предотвратите падение на задвижващата ос. Не прекалявайте с интензивното въртене на кормилото.

Химичен

Вторият метод за коренно възстановяване на сцеплението върху лед е химическият. Автомобилните магазини продават специална автохимия, предопределена за тази цел, написа automedia.investor.bg. По предписание това е специфичен спрей, който би трябвало да се употребява за обработка на протектора на гумата няколко минути преди шофиране. Специалното съединяване образува извънредно адхезивен (прилепващ) филм върху повърхността на колелото.

Проблемът е, че този " филм " е временен. Можете да се движите по хлъзгава настилка в продължение на 3-4 минути - до момента в който веществото бъде изцяло изтрито. В множеството случаи обаче това време е задоволително за излизане от ледения капан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР