Когато ти натоварваш армията с извънредни усилия, с извънреден труд,

...
Когато ти натоварваш армията с извънредни усилия, с извънреден труд,
Коментари Харесай

Каракачанов: Нашите пилоти не са циркаджии

" Когато ти натоварваш армията с изключителни старания, с ексклузивен труд, това води и до ограничение на ресурса на самите самолети, тъй като те не са предопределени да вършат шоу. Това не са въздушните " Витязи " на Путин или там на френския авиоотряд или американския авиоотряд. Тези страни и доста други имат специфични авиозвена, които се занимават единствено с авиошоу - въздушна акробатика. Нашите водачи не са циркаджии ", съобщи някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов.

Допълни пред Българска национална телевизия, че случилата се покруса в " Граф Игнатиево " е признак, че " през последните три години гледат на армията като някаква украса ".

" Мантрата, че ние сме в НАТО и НАТО ще ни пази дълги години водеше до това, че за армията не се отделяха никакви средства. Абе, защо в този момент ще вършим еди какво си в армията? Защо ще ремонтираме машините? Нали сме в НАТО. Само, че сега светът е изправен през няколко спора, от които може да прерасне в нещо огромно ".

Беше безапелационен, че армията не може да бъде употребена за всичко.

" Дойде време за пожари - хайде армията. Природни бедствия - хайде армията. Дойде време за някаква годишнина - хайде в този момент участвайте като циркови акробати. Извинявайте, само че армията по Конституция и закон има доста ясни отговорности ".

За страдание, сподели той, през последните години ръководещите гледат на армията като една опция " да си купят индулгенции от сътрудниците ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР