Бяха представени мерки за сигурност от Министерството на външните работи,

...
Бяха представени мерки за сигурност от Министерството на външните работи,
Коментари Харесай

Главчев: МВнР и МВР с мерки при потенциални рискове във връзка с кризата в Близкия изток

Бяха показани ограничения за сигурност от Министерството на външните работи, службите и от Министерството на вътрешните работи. Набелязани са стъпки при евентуални опасности, които сега не са факт. Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев след съвещанието на Съвета по сигурността, който се организира в Министерския съвет този следобяд, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

На срещата министър-председателят се събра с ръководителите на службите за сигурност поради обстановката в Близкия изток. Участваха още представители на парламентарните групи и на президентството.

„ Обсъдихме ограниченията, които да предприемем по отношение на рецесията в Близкия изток. Още при започване на съвещанието благодарих на народните представители, тъй като концепцията беше да се показа информация какво е подхванала изпълнителната власт във връзка на протичащото се “, добави министър председателят.

Главчев уточни, че във връзка евакуацията на българските жители от Ливан България е реагирала съответно. „ Това беше вследствие на предварителна подготовка и информация, която имахме от българските и непознатите служби “, сподели той и означи, че не е инцидентно, че половин час след излитането на държавния аероплан са почнали военните дейности.

„ Направих предложение България да изрази позиция във връзка това да има деескалация на спора в Близкия изток, в сходство на европейската позиция “, прикани министър председателят.

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков посочи, че България има ниско равнище на опасност и към сегашния миг няма постъпили данни за заплаха. „ От нощес сме взели всички нужни превантивни ограничения, тъй че да усилим нашето наличие на стратегически места – израелското посолство и публичните мероприятия, които имат сходен акцент “, уточни той.

„ Ние способстваме за мира и сигурността в Босна и Херцеговина с присъединяване в интервенциите на Европейския съюз, както и в Косово “, сподели министърът на защитата Атанас Запрянов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР