Когато студеният сезон е точно зад ъгъла, много шофьори са изправени

...
Когато студеният сезон е точно зад ъгъла,
много шофьори са изправени
Коментари Харесай

Много шофьори в Европа не са подготвени за зимата

Когато студеният сезон е тъкмо зад ъгъла, много водачи са изправени пред проблем. Защото те към момента не са готови за зимни условия на шофиране и за по-кратките зимни дни. Това е резултат от проучване измежду водачите в Европа поръчано от Nissan.

Според резултатите на изследването повече от една трета от анкетираните европейски водачи (36 процента) се чувстват зле или недостатъчно подготвени за шофиране през зимата. Повече от една четвърт (27 процента) не разбират или не употребяват функционалностите за помощ и сигурност на автомобила, които предлагат спомагателна отбрана не само при зимни пътни условия.

Когато часовниците се върнат обратно към зимното време, повече от водачи към този момент ще карат в тъмното или по здрач. Това тревожи повече от половината европейски шофьори - 55 % са нервни, когато шофират през зимата, а 45 % дори искат да са били научени да шофират правилно в това неприятно време.

Дъждът и изобилният снеговалеж значително влошават видимостта. Въпреки това, дори не всеки втори водач в Европа (49 процента) знае по какъв начин да настрои осветлението към изискванията на видимост. Само 59 % от интервюираните са успели да настроят вярната височина на фаровете безвредно и без проблеми.

Ако прозорците на автомобила са замръзнали след ледено студена нощ, първо би трябвало да се размразят. Въпреки това, към всеки втори водач на автомобил (52 процента) към този момент е потеглил преди цялостното топене на предното стъкло, което е освен неразрешено, само че и опасно за тях и другите участници в движението.

За да маневрират безвредно през сняг и лед, водачите би трябвало да намалят скоростта и да усилят дистанцията до участниците в придвижването начело. Три четвърти се усещат несигурни относно спирането на транспортно средство на заледени пътища. 63 % даже не знаят кои гуми да употребяват при снеговалеж или как наподобява верният спирачен път при мокро време.

Две трети от участниците в проучването се отхвърлят да ревизират преди тръгване поведението на коата си при прекъсване. 30 процента от водачите считат, че спирачният път е до три пъти по-дълъг от препоръчаното. За повече от една трета (37 процента) даже не става и дума да намалят скороста си на придвижване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР