Когато сте във връзка, трябва да се чувствате спокойни да

...
Когато сте във връзка, трябва да се чувствате спокойни да
Коментари Харесай

Въпроси, които не трябва да задавате на партньора си

Когато сте във връзка, би трябвало да се чувствате спокойни да споделяте всичко с индивида до вас без да се страхувате, че ще бъдете съдени. Честността и откровеността оказват помощ и заздравяват връзките. Хубаво е да се разискват проблеми и противоречиви въпроси, само че от време на време пък въпросите може да се трансфорат в причина за още по-голяма препирня. Една от неразрешените тематики е тази за минали връзки на колегата ви. Това може да накара и двама ви да се чувствате неловко и неудобно. Има въпроси, които изискват повече обсъждане преди да бъдат заложени. Ето някои от тях.

Сигурен/на ли си, че ми казваш истината?
Задаването на този въпрос може да донесе повече негативи в сравнение с позитиви във връзката ви. Първо, демонстрира че се чувствате несигурни и не вярвате във взаимоотношенията ви. Второ, постоянно ще изпитвате компликации да вярвате на колегата си дали споделя истината или не. Ако смятате, че индивидът до вас крие нещо, по-добре се пробвайте да започнете диалога по различен метод, а не посредством задаването на този въпрос. Това единствено ще изнерви колегата ви и даже може да не стигнете до отговора, който желаете да получите.

Защо не се успокоиш?
Ако в последно време забелязвате, че сътрудникът ви се държи необичайно или пък е обезпокоен за нещо, съветът за утешение няма да му помогне. Може да има голям брой аргументи, заради които индивидът до вас не се усеща на място, а вие даже да не знаете за тях. Задаването на въпрос като „ Защо не се успокоиш? “, който като се изключи че може да прозвучи обидно, няма да помогне. Вместо това, пробвайте се да разберете какво се случва с колегата ви и намерете решение, което в действителност ще позволи проблемите му. Може даже единствено да го изслушате. Понякога това е задоволително.

По-добър/добра ли съм от някогашните ти?
Сравнението с някого, изключително с някогашните гаджета на колегата ви, е формула за злополука. Говоренето за предишното на индивида до вас, ще го накара да се усеща неудобно и даже няма да знае какво да ви отговори. Всъщност, задаването на подобен вид въпрос, демонстрира, че вие не се чувствате сигурни в себе си и може би ви липсва самочувствие. А най-вероятно и ще излезете като ревностен човек, който живее в предишното. Темата с някогашните по-добре да не се зачеква. Разберете, че щом вие сте определените, това би трябвало да ви прави горди и удовлетворени от обстановката.

Сигурен/на ли си, че ме обичаш?
Важно е да се чувствате обичани във вашата връзка, само че в случай че започнете да задавате този въпрос, с цел да търсите някакъв тип удостоверение от колегата си, вървите по тъничък лед. Ако обичаният ви не прекарва повече време с вас или вие по някакъв метод не се чувствате сигурни във връзката си, хубаво е да изговорите тези ваши терзания. Вместо да задавате този въпрос, отделете време да помислите разумно за личните си усеща и взаимоотношения и по-късно да потърсите подобаваща опция да повдигнете тематиката за любовта. Опитайте се обаче да говорите умерено, защото той или тя може да одобри въпроса като подигравка и това да докара до яростен спор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР