Когато сте научили от мен, че даден проблем вече е

...
Когато сте научили от мен, че даден проблем вече е
Коментари Харесай

``Когато сте научили от мен, че даден проблем е почти решен, няма смисъл да се снимате в гневна поза и след три дни да обявявате победа`` |

" Когато сте научили от мен, че даден проблем към този момент е съвсем решен, няма смисъл да се снимате в гневна поза пред него и след три дни да обявявате победа. "

Такава молба насочва кметът на регион " Средец " и някогашен министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков към общинския консултант в София Борис Бонев (Спаси София) по отношение на държанието му по случая с премахването на заведението пред Народния спектакъл.



" Започвам този текст с една молба - написа Трайков - когато сте научили от мен, че даден проблем към този момент е съвсем решен, няма смисъл да се снимате в гневна поза пред него и след три дни да обявявате победа (както постъпиха от Спаси София, откакто схванаха, че има заповед за унищожаване на заведението пред Народния театър). В обособен пост ще напиша по какъв начин можете в действителност да помогнете, в случай че сте общински консултант (за да не стане в този момент доста дълго), само че първоначално и най-обикновена уместност е задоволителна.

Иначе през днешния ден (публикацията му е от вечерта на 20.12.) в действителност имаше позитивно развиване по тематиката - притежателите подвигнаха непринудено шатрите, масите, столовете и чадърите, само че не и бара – с което главната част от заповедта за унищожаване към момента не е изпълнена. Срокът за непринудено осъществяване е един месец, откакто на 13 декември им връчихме заповедта, издадена от основния проектант на Столична Община (а до 27 декември може да се обжалва). Ако до тогава не се е случило, ще пристъпим към наложително унищожаване. Малка детайлност – районните администрации не получават бюджет за такава активност, цялото перо е в НАГ и Софинвест. Но ще намерим метод, както и до момента.

Самото връчване не беше елементарна работа, защото дружеството-контрагент на Столична община по контракта от 30.11.2012 година, „ БУЛ АУТО РЕНТ “ ЕООД, се оказа вписано в Търговския указател с фиктивен адрес. Но се справихме. Само се чудя по какъв начин в Столична община са очаквали да получават пари от хора, които са почнали да лъжат, дето се вика още от съблекалнята.

Заповедта също получихме не доста бързо – изпратихме констативния акт в НАГ при започване на април, а тя пристигна през октомври. Но пристигна. Чакаме заповеди за още няколко обекта, за които сме изпратили документи през лятото.

Преди това регион Средец е съставил на заведението 10 акта за определяне на административно нарушаване и е отправил няколко нотариални предложения за погашение на дължими суми, като освен това даже не сме страна по контракта. По тази причина цялата документи е изпратена до Дирекция „ Общински доходи “, отдел „ Ревизии и събиране на вземания “ към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

За последните две години в регион Средец премахнахме няколко десетки противозаконни преместваеми обекти – без изключение брадясали проблеми, нови нямаме – както със лични сили, по този начин и в съдействие с НАГ, Софинвест и Столичен инспекторат (Ivo Penev). "

Трайков разгласява и фотоси от преди и след премахването.





Миналата седмица от " Спаси София " желаеха инспекция и оповестиха, че чакат реакцията на Столична община. По този мотив Борис Бонев написа:

" 10 години цялостно безвластие и то под носа на ръководещите! Заведението пред Народния спектакъл е нелегално. То:

❌Не е на избраното му място;

❌Е заело двойно по-голяма повърхност от позволеното;

❌Не заплаща наем.

???? Но няма нищо инцидентно, когато притежател е един от " котараците " на Борисов. София в никакъв случай няма да бъде естествен град, до момента в който продължаваме да толерираме безпорядък и неспазване на законите и разпоредбите. Затова от Спаси София сме заречени да се борим до дъно за ред, надзор и правда! ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР