Когато става въпрос за здраве и красота, знаем, че храненето

...
Когато става въпрос за здраве и красота, знаем, че храненето
Коментари Харесай

ШЕФ готвач Зухаир: “Това са 5-те храни, които ще ти осигурят кожа като на ЗНАМЕНИТОСТ”

Когато става въпрос за здраве и хубост, знаем, че храненето е едно от най-важните неща, на които би трябвало да обърнем внимание. Но кои са храните, които би трябвало да имаме в дома си, с цел да си осигурим красива и здрава кожа?

Шеф Зухаир, началник готвач от Австралия, споделя в своя фейсбук профил потребни предписания и хрумвания за храни, които са вкусни и доста потребни. Ето кои са храните, които съгласно него ще ти обезпечат красива кожа.


Тъмен шоколад
Антиоксидантите в черния шоколад усъвършенстват притока на кръв към кожата и я защищават от увреждане от слънцето.
Кейл
Кейлът може да спомогне за производството на нови кожни кафези с помощта на съдържащите се в него витамини А и В.
Говеждо, хранено с трева
Говеждото месо от животно, хранено с трева, е богато на хранителни субстанции, които се борят с акнето и поддържат кожата, като витамин А, витамин Е и цинк. Витамин А в говеждото месо, хранено с трева, е под формата на ретинол и е главен хранителен детайл, способствуващ за сияйната кожа.
Цитрусови обелки
Корите на цитрусовите плодове имат антибактериални и антимикробни свойства, които могат да ви оказват помощ да лекувате и проблеми с акне и инфекции. Освен това цитрусовите кори работят като изсветляващи кожата сътрудници и се борят с пигментацията и тъмните петна.
Ананас
Една от най-важните изгоди от ананаса за кожата е, че плодът е отличен за кожа, склонна към акне. Той съдържа витамин С и бромелаин, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението и зачервяването на кожата.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР