Когато става въпрос за това дали дадена инвестиция в скъпа

...
Когато става въпрос за това дали дадена инвестиция в скъпа
Коментари Харесай

13 излишно скъпи неща, които не си струват парите

Когато става въпрос за това дали дадена инвестиция в скъпа движимост си коства парите, има някои покупки, за които специалистите по персонални финанси споделят, че е добре да бъдат изключени от бюджета ви. Съществуват няколко скъпи продукта, които остаряват според от възрастта на своите консуматори. Милениалите (родените сред 1981 - 1996) да вземем за пример избират стрийминг услугите вместо кабелни пакети със стотици канали, които в никакъв случай няма да бъдат гледани.

Други неща като проекти с неограничени данни също не си костват парите, споделя специалист. Преди да си купите безценен артикул, задайте си въпроса дали можете да намерите по-евтин, от който да сте също толкоз удовлетворени, както и дали може да дадете тези пари за нещо друго, което ще помните цялостен живот, поучава Джеръми Страуб, изпълнителен шеф на консултантската компания Coastal Wealth.

Business Insider беседва с няколко специалиста по персонални финанси по отношение на скъпите движимости и услуги, които в доста от случаите не са нужни. Ето кои показват те

13. Абонаментни проекти с неограничени мобилни данни

Плановете с неограничени данни на пръв взор наподобяват привлекателно. Но съгласно Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) междинният консуматор употребява към 4,6 GB на месец през 2018 година " Хората би трябвало да спрат да заплащат за данни, които не употребяват ", споделя Роб Уебър, създателят и изпълнителен шеф на MoneySavingPro и специалист по икономисване. Едно основно нещо, което би трябвало да запомните е, че неограничените данни не значи непрекъсната 4G връзка, главните оператори нормално дават 22 до 50 GB високоскоростни данни, преди да понижат скоростите, споделя той.

12. Гурме кафе

Разликата сред гурме кафето и това, което си вършиме вкъщи, е цената и мястото на консумация. И въпреки че доста хора избират висококачественото кафе, това може да бъде капан за разноските ви изключително, когато плащате за това то да бъде правено пред вас. Да ходите в известните кафетерии един път на ден и да харчите по няколко лв. за лате, може да ви коства стотици на месец и хиляди на година. " Винаги може да си го извършите сами у дома за доста по-малко ", поучава Меган Люк, старши вицепрезидент в PNC Bank.

11. Нови смарт телефони

Преди да изтичате до магазина на Apple, с цел да си купите най-новия iPhone помислете дали имате потребност от него и с какво е по-различен от остарелия ви, с цел да вложите толкоз пари в него. Проучете разликите сред новите модели и това, което имате сега.

10. Скъпи часовници

Въпреки че мнозина гледат на лъскавите, нови, маркови часовници като на знак кореспондиращ със обществения статус, те надалеч не са нужда. Освен това умните часовници също внесоха смяна в тази посока, тъй че не е наложително да имате Rolex, с цел да се потвърждавате ", споделя Страуб. " Все повече и по-заможни хора избират примерно да носят iWatch вместо IWC (швейцарските първокласни часовници). "

9. Планове за кабелна телевизия

За разлика от своите родители, доста от милениалите не купуват огромните кабелни пакети. Все повече хора избират стрийминг услугите, тъй като не желаят да заплащат за стотици канали, когато гледат единствено няколко, споделя Уебър.

8. Десетки рози за Свети Валентин

Големите букети от рози са ненужно скъпи. За мотива има хиляди жестове, посредством които да покажете възприятията си по по-значим метод. Има доста неща, които са по-евтини, по-забавни и по-запомнящи се.

7. Самозареждаща се прахосмукачка робот

Въпреки че тези прахосмукачки са известни, те надалеч не са нужна инвестиция. Скъпи са и в случай че решите, че не ги желаете, са сложни са препродажба, споделя един от консултантите. " Традиционните са доста по-изгодна алтернатива ", споделя той.

6. Скъпо и солидно обзавеждане

Хората са склонни да харчат доста пари за огромни, тежки и скъпи мебели, които да дават отговор на съвършената им визия за дом. Но за тези, които постоянно се местят или трансформират усета си, това несъмнено не е добра инвестиция, а и препродажбата им не е изключително леко занятие споделя Страуб.

5. Заеми за членове от фамилията

Ситуацията е особена, когато би трябвало да заемете пари на член от фамилията. " Често се следи обстановката, че съглашението за погашение на клиентите ни в никакъв случай не е толкоз обсъждано, колкото когато става дума за заеми, дадени на родственици ", споделя Страуб. " Бих стоял надалеч от тези типове персонални заеми. "

4. Скъпи бижута

Лесно е да гледате на бижутата като на добра инвестиция - и може да са такава, когато разполагате с естествени диаманти, изумруди и други скъпоценни камъни. Не постоянно обаче са толкоз скъпи, за колкото ги мислите.

Когато търсите да закупите първокласен артикул, не забравяйте да извършите своите изследвания. В някои случаи бижутериите могат да употребяват диаманти, отглеждани в лаборатория, които да нямат особена стойност при препродажба. Естествените диаманти ще запазят цената си във времето заради тяхната необичайност, което значи, че биха могли да бъдат предадени от потомство на потомство или продадени на добра цена, тъй че в случай че ще давате доста пари е добре да ги дадете за нещо в тази посока.

3. Скъпи абонаменти за фитнес клубове

Ако не упражнявате постоянно, поддръжката на скъпо участие във фитнес салона може да значи, че губите стотици левове на месец и евентуално няма да е изключително огромна разликата, в случай че посещаваме по-бюджетен клуб.

2. Членство за споделено работно пространство

Да работите по плановете си в споделено работно пространство може да наподобява доста прелестно, само че някои от тях не са изключително евтини. Преди да станете член на такова си помислете дали в действителност имате потребност от това и какъв брой ще спестите, в случай че го вършиме от у дома или друго място, на което няма да плащате такса.

1. Доставка на храна

Всички компании за доставка на храна ви таксуват за това да можете да останете в уютния си дом, до момента в който те изпълнят целия развой. Дори това да са няколко лв. на поръчка, те стартират да се натрупат, в случай че постоянно употребявате услугата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР