Когато става въпрос за промените в климата, винаги се посочва

...
Когато става въпрос за промените в климата, винаги се посочва
Коментари Харесай

Защо електрическите автомобили няма да решат проблема с климата?

Когато става въпрос за измененията в климата, постоянно се показва превозът като един от най-важните фактори, които въздействат на процеса. Затова непрекъснато се създават проекти и се вземат ограничения в тази тенденция. Правителствата подтикват потребителите да влагат в по-чисти транспортни средства, задвижвани с електричество, с цел да лимитират отрицателното влияние върху околната среда.
Прочетете още
А производителите на коли безусловно се " борят " за нашето внимание (и нашите пари), предлагайки все по-технологични и екологични разновидности на електрически автомобили.

Но съгласно някои, като Парис Маркс, канадски създател на книгата Road to Nowhere, отдадена на актуалните технологии, тези компании бъркат в технологчния си метод. Според него превозът образува обществото ни, защото играе решаваща роля в всекидневието, а оттова и в метода, по който са проектирани и построени нашите градове. И дефинира и метода, по който живеем.

" Това е средството, посредством което се придвижваме, методът, по който отиваме на работа, стигаме до магазина, или се виждаме с хората, на които държим ", споделя Маркс пред Euro News.

Технологичните компании от дълго време към този момент оферират да заменят, лека-полека, колите с мотори с вътрешно горене, които се смятат за прекомерно замърсяващи, с електрически автомобили, които имат доста по-малък въглероден отпечатък.



" Това е по този начин, само че по-нисък не значи нулев ", счита Маркс. " Факт е, че изцяло електрическите транспортни средства не отделят отпадъчни артикули, само че батериите, които обезпечават силата им, са направени от минерали като литий и кобалт, които неизбежно оказват въздействие върху изменението на климата. "

Следователно целта не би трябвало да бъде замяната на всеки автомобил с електрически еквивалент, а по-скоро преосмисляне на подвижността като цяло.

" Поставянето на толкоз огромен акцент върху автомобила, било то и електрически не е методът, по който може да решим проблемите си с напредването. По-скоро би трябвало да се влага в всеобщ превоз, в колоездене и пешеходни зони, с цел да накараме хората да понижат като цяло използването на коли ", прибавя още Маркс.

Според създателя е нужна смяна, която да обезпечи по-добро бъдеще за нашата планета, само че тя би трябвало да бъде потребна за цялото общество и да бъде осъществена заслужено.

" Мобилността би трябвало да бъде в разговор с други системи в града, с цел да се подсигурявам, че политиките, които се подхващат за възстановяване на превоза, са обективни за всички, а освен за хората, които могат да си разрешат да живеят в регионите, където се вършат тези усъвършенствания ", безапелационен е Парис Маркс.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР