Когато става въпрос за повишаване на цената на парното, ние

...
Когато става въпрос за повишаване на цената на парното, ние
Коментари Харесай

Емил Георгиев: Бог да е на помощ на потребителите на топлинна енергия

„ Когато става въпрос за повишение на цената на парното, ние няма по какъв начин да не сме чувствителни. През лятото ситуацията беше спокойна, само че в този момент когато идват изравнителните сметки хората стартират да недоволстват, тъй като попадат на нелогични суми ”, сподели в предаването „ Денят онлайн ”, Емил Георгиев, изпълнителен секретар на федерацията на потребителите.

„ Топлофикация София не се стопира пред нищо. Може би това е единственото сдружение, което има общинска част, само че най-големият проблем идва точно от столицата. Когато приказваме за покачваме цената на газта, приказваме главно за софиянци. Не разбираме, че колкото повече покачваме цената, толкоз повече отказали се ще има. Цената на природния газ сред 2015 и 2018 не се е трансформирала доста, само че цената на парното е стигнало до 94 лв., а преди е било 70. Това е тъга за доста хора, които пестят последните си стотинки, с цел да си платят отговорностите. Хората се греят на температура към 16 градуса. Лесно им е на тези, които имат повече доходи да изясняват, че няма проблем ”, сподели още той.

„ Проблемът на българския консуматор е, че заплащането е доста ниско. Системата за надзор също е принизена до нула. Ние работим на вятъра, тъй като не стигаме до действителни решения за потребителите ”, съобщи Георгиев.

„ Утре ще имаме съвещание и се надявам да достигнем до някакво решение. Проблемът не  е единствено в повишаването на цената, а и по какъв начин ще бъде взаимоотношението на топлофикационните форми и сдружения. Големите заклинания са по отношение на Топлофикация София. В доста неловко състояние са сложени всички консуматори, както и ние, тъй като не можем да стигнем до съответни дейности. Бог да е на помощ на потребителите на топлинна сила, тъй като цената й ще се качи още ”, безапелационен беше изпълнителният секретар на федерацията на потребителите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР