Когато става въпрос за пица, по света има безброй варинти

...
Когато става въпрос за пица, по света има безброй варинти
Коментари Харесай

Готвач сервира пица, приготвена на истинска лава на върха на активен вулкан

Когато става въпрос за пица, по света има безчет варинти на най-популярното италианско ядене.

Не са малко и методите на приготвянето му.

Един обаче е изключително атрактивен.

Главният готвач Дейвид Гарсия - мозъкът зад пицарията Pizza Pacaya, съумя да подготви известната храна напълно с топлота от течаща лава на върха на вулкана Пакая в Гватемала.

Неконвенционалното заведение за хранене притегля туристи от цялостен ​​свят край дейния вулкан, споделя T+L.
View this post on Instagram
A post shared by Mario David Garcia Mansilla (@pizzapacayadedavid)

„ Един ден подготвих пица, занесох я при вулканичните скали и след 14 минути беше подготвена “, споделя Гарсия пред AccuWeather за това по какъв начин се появява Pizza Pacaya. „ Високите температури от близката лава й придадоха извънреден усет и невероятна хрупкавост. Казах си: „ Това би трябвало да продължим. “

Изживяването от хранене е меко казано неповторимо.

За да стигнат до вулкана Пакая, посетителите би трябвало да минат през гъстите гори на Южна Гватемала. Стигнали в подножието на вулкана, те могат да се разходят пешком или на кон. На върха те вършат поръчките си на Гарсия и пицата нормално е подготвена за ядене към 10 минути по-късно.

След това гостите са поканени да седнат върху одеяла, разпръснати към острата, черна вулканична канара и да се насладят на храната, както и на гледката от върха на вулкана.
View this post on Instagram
A post shared by Mario David Garcia Mansilla (@pizzapacayadedavid)

Гарсия готви пицата в правоъгълни тави и нормално я сервира на квадратни части. Посетителите могат да избират от варианти, като пеперони и колбас, макар че обичаната на Гарсия е с прошуто.

Що се отнася до Гарсия, той е единственият човек в света, който готви пица по този метод.

Има, несъмнено, избрани трудности при готвенето на вулкан, с които по-традиционните готвачи на пица не се сблъскват. Гарсия би трябвало да следи пиците си, с цел да се увери, че няма да ги отнесе река от лава. Той също по този начин би трябвало да носи термозащитно облекло, с цел да издържи на рисковите горещини.

Една дребна пица ще ви коства към 35 $, до момента в който по-голямата е на цена от 55 $.

Посетителите би трябвало да създадат резервация авансово, защото могат да изкачат вулкана единствено с лицензирани водачи. А съгласно тях това премеждие е изцяло безвредно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР