Когато става въпрос за грижата за домашни зайци, има няколко

...
Когато става въпрос за грижата за домашни зайци, има няколко
Коментари Харесай

Как правилно да вдигаме и носим заека си

Когато става въпрос за грижата за домашни зайци, има няколко неща, които би трябвало да имаме поради. Едно от тях е, че зайците постоянно не обичат да бъдат вдигани и подмятани и не се опасяват да го покажат.

Затова е изключително значимо да знаем по какъв начин вярно да подвигаме и носим заека си, с цел да се избегнат пострадвания и стресови обстановки.

Първото и най-важно предписание за вярното повдигане на вашия украсителен заек е в никакъв случай да не го вдигате за ушите, врата, краката или опашката. Това е мъчително и може да аргументи съществени пострадвания. На вас не би ви било прелестно да ви вдигнат за ушите, нали?

Второто предписание, което би трябвало да запомните, е, че зайците са извънредно деликатни. Те могат да бъдат в действителност бързи, само че имат слаба костна система и даже най-малкия удар или рухване могат да провокират счупвания.

Третото предписание е, че зайците най-често не обичат да бъдат вдигани. Някои от тях могат да го толерират, само че мнозина ще се борят и могат даже да пробват да хапят, в случай че се опитате да ги вдигнете на ръце. Ето за какво
Всичко за Вашата сватба
би трябвало да внимавате доста, в случай че се постанова да ги вдигнете, с цел да не ги стиснете прекомерно мощно или да ги изпуснете.

Понякога повдигането на заека е неизбежно - да вземем за пример когато би трябвало да го вземете, с цел да му изрежете ноктите или да го прегледа ветеринаря. И въпреки всичко, в случай че се прави деликатно, повдигането не би трябвало да съставлява проблем. Ето кои са стъпките, които се предлага да предприемете преди да вдигнете домашния си любим, тъй че хем да ви е елементарно, хем да е безвредно:

 Отглеждане на заек

1. Приближете се постепенно до своя заек и се принизете до неговото равнище. Това ще ви помогне да успокоите зайчето. Ласките и говорене с благ глас също могат да имат успокоителен резултат.

2. Когато се уверите, че вашият заек е изцяло спокоен и подготвен да бъде вдигнат, плъзнете ръката си под тялото му и придърпайте зайчето към тялото си. Не забравяйте да поддържате задницата, с цел да може вашият домакински любим да се усеща несъмнено в ръцете ви.

3. Ако вашият заек стартира да се бори да се освободи, дръжте го крепко, само че бъдете подготвени
Всичко за Вашата сватба
и да го оставите деликатно назад на земята. Не е изключено заекът ви да си намерения, че да скочи от ръцете ви е по-добре, в сравнение с да го бъде държан, тъй че внимавайте това да не стане. С нежната им костна система, в случай че скочат от ръката ви, до момента в който сте прави (а даже и от по-ниско) е доста допустимо да се наранят съществено.

4. Когато пускате зайчето назад на пода, приклекнете постепенно като държите зайчето компактно до тялото си, след което го поставете деликатно на земята.

Докато вашият заек се пробва да избяга по-далеч, той може да реагира с удар или ритник със задните си крайници ориентиран към вас. Не го приемайте персонално, той просто не утвърждава да повдигането на ръце и това е метода му да го покаже. И въпреки всичко, в случай че знаете сигурно, че заекът ви не обича да бъде носен и вдиган пробвайте се да уважите желанията му и избягвайте да го вдигате, в случай че не е изцяло неизбежно.

 Зайче

Това важи за всевъзможни породи зайци, измежду които лъвска глава, ангорски заек, британски лоп, мини рекс, холандско джудже и др.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg