Когато става въпрос за ежедневните ви банкови нужди и употреби,

...
Когато става въпрос за ежедневните ви банкови нужди и употреби,
Коментари Харесай

3 изненадващи неща за спестителите на CD сметки, които трябва да знаят

Когато става въпрос за ежедневните ви банкови потребности и използва, множеството хора са осведомени с метода, по който работят техните постоянни спестовни и настоящи сметки. Това, в което обаче може да не са толкоз добре осведомени, е евентуалната възвръщаемост, която могат да обезпечат и със своите спестявания. Това е изключително добра информация, която би трябвало да имате в този момент, когато инфлацията към момента е упорита (ако се охлади) и лихвените проценти са по-високи, в сравнение с са били от десетилетия. Това докара до внезапно повишаване на разноските за всекидневен живот и взимане на заеми през последната година и половина. На този декор, затова, американците би трябвало да прегледат по-отблизо по какъв начин техните банки могат да бъдат поправени, с цел да компенсират по-добре загубите, усетени другаде.

Един ефикасен метод да извършите това през днешния ден е посредством отваряне на документ за депозит (CD) сметка. Тези сметки оферират лихвени проценти неведнъж по-високи от междинния лихвен % за елементарна сметка и идват с неповторими отбрани и преимущества, които просто няма да намерите, в случай че оставите парите си недокоснати в обичайните сметки. Въпреки това има някои изненадващи неща за CD сметките, които спестяващите би трябвало да знаят, с цел да се възползват по-ефективно от премиите, които може да обезпечи най-печелившият акаунт.

Започнете, като проучите вариантите за вашия CD акаунт тук, с цел да видите какъв брой рента можете да печелите.

3 изненадващи неща за CD сметките, които спестяващите би трябвало да знаят 

Ето три изненадващи неща, които може би не сте знаели за CD-тата.

Тарифите са най-високите, които са били от години

CD сметките от октомври 2023 година не са същите CD сметки от октомври 2022 година или даже 2021 или 2020 година Всъщност лихвените проценти по CD-тата са най-високите, в които са били от много време, като доста сметки оферират 5,5% или повече сега. Може даже да съумеете да намерите компактдиск със 7% рента, в случай че се огледате.

Това е забележителна сума, която бихте могли да спечелите, като просто прехвърлите средствата си от една сметка на компактдиск. В взаимозависимост от сумата, която депозирате - и лихвения %, който осигурявате - това може да добави до стотици долари повече към вашите спестявания всяка година. В съпоставяне с минималните 0,46%, които съпровождат множеството елементарни спестовни сметки, вие губите пари, като не извършите промяната.

Започнете с най-доходоносна CD сметка тук в този момент.

Не постоянно би трябвало да налагате наказване за ранно изтегляне

CD-тата са известни със своите условия и по-високи ставки... и глобите си за ранно изтегляне на пари. Но знаете ли, че не постоянно би трябвало да бъдете наказвани за предварително изтегляне? Всъщност голям брой компактдискове на пазара в този момент идват без наказания — или за изтегляне на парите ви преди приключване на периода, или по други аргументи.

Разбира се, тези сметки за компактдискове са склонни да идват с по-ниска възвръщаемост от по-традиционните компактдискове, само че те съществуват и биха могли да бъдат от изгода за тези спестяващи, които желаят да завоюват конкурентна цена за CD, само че може да се наложи да извадят своите средства преди приключването им.

Сега цените са по-добри за краткосрочни компактдискове

В исторически проект ставките за дълготрайни компактдискове са били по-високи от тези за краткосрочните си сътрудници. Лесно е да се разбере за какво. Заключвайки парите ви за по-дълъг интервал от време, банката ви възнаграждаваше с по-добра ставка от тези, които влагат парите си в сметка за къс престой.

Въпреки това, заради неустойчивостта на днешния пазар, ставките сега (обикновено) са по-добри за краткосрочни CD (12 месеца или по-малко), в сравнение с за дълготрайни. Това не значи, че към момента не можете да осигурите конкурентни цени и за дълготрайни компактдискове – можете. Просто разберете, че цените в този момент нормално са по-високи за краткосрочни компактдискове.

Разгледайте вариантите си за краткосрочни цени на компактдискове тук в този момент.

Долната линия

A CD акаунтът може да предложи отбрана когато и да е, само че в днешния неустойчив пазар те са изключително потребни. За да се възползват от тази опция, спестителите би трябвало да се срещнат с тънкостите на това средство за икономисване и да схванат някои нюанси, като по-високите лихвени проценти спрямо това, което беше неотдавна налично. Също по този начин е потребно да разберете, че не всички компактдискове се оферират с наказания за ранно евакуиране. Полезно е да знаете, че по-добрите цени в този момент нормално са за краткосрочни компактдискове.

Имате още въпроси по отношение на вариантите за вашия CD акаунт? Научете повече тук през днешния ден.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР