Когато става въпрос за дизайн на вашата баня, функцията вече

...
Когато става въпрос за дизайн на вашата баня, функцията вече
Коментари Харесай

6 идеи да обновите вашата баня

Когато става въпрос за дизайн на вашата баня, функционалността към този момент не е единственият акцент. Дизайнерите гледат на банята като на опция за вграждане на модерни дизайнерски детайли и демонстриране на характерността на притежателя на жилището, както и за включване на функционалности, които дават приоритет на здравето. Дори и без изцяло преустрояване на вашата банята, има доста способи да освежите естетиката си и да включите тези утвърдени от дизайнерите трендове за идната година – без значение дали обновявате дребна баня или първокласно помещение.

Тук беседваме с нашите обичани интериорни дизайнери и специалисти по дизайн, с цел да споделят най-хубавите си прогнози за 2024 година – и техните отговори не разочароват. Тяхното ентусиазъм за дизайн е в необятен набор – от хрумвания като закачливи тапети, цветни камъни и извити тела до цялостна смяна към здраве и уелнес с парни душове, сауни и даже студени вани. Що се отнася до цветовете, нашите специалисти обичат топлите тонове като праскова, както и настроените нюанси като наситено зелено и морско синьо.

Както нормално, редица от тези трендове се придвижват от нашите прогнози за трендовете през 2023 година, като да вземем за пример дизайн на стени с плочки и детайли, въодушевени от природата – само че виждаме и доста свежи хрумвания за новата година.

 5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер

 5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер

Независимо от стила ви на планиране или от това с какъв брой пространство работите, сигурно ще намерите наклонност, която ще въодушеви вашата баня.

Геометрични модели

Очаквайте през 2024 година внезапно повишаване на известността на моделите, както при подовите настилки, по този начин и при дизайна на стените. Фокусът няма да бъде безусловно върху цветните дизайни на шарките, а върху подредбата на плочките. Помислете, че геометричните шарки като шеврон, плетене на кошници и оформление на рибена кост ще заемат централно място. Така ще извършите вашата баня зашеметяваща, както за вас, по този начин и за всички посетители, които я употребяват.

 вашата баня 6 хрумвания да обновите вашата баня

Парните душове

Потребителите отдават все по-голямо значение на артикули и дизайн, които са ориентирани към здравето и благосъстоянието. Налице е нараснал интерес към сходните на спа уреди в баните, в това число парни душове и сауни. Парните душове са преди всичко в листата, защото науката демонстрира, че те могат да допринесат за облекчение на алергиите, намаление на кръвното налягане и по-добър сън.

Няколко минути под парен душ ви подсигурява по-добро кръвообращение, а самите вие ще се чувствате доста по-добре още след първата такава процедура. Ако инсталирате сходна екстра във вашата баня, то няма да ви се постанова да посещавате спа център, с цел да получите това наслаждение.

Мокри пространства

Надявамe се, че от ден на ден хора ще се ориентират към концепцията за мокро помещение. Включването на вана напряко в пространството за душ – а не в душовете с вана, които сте имали, когато сте израснали – ви разрешава да се накиснете, като в същото време улавяте парата и топлината в пространството, което прави преживяването с ваната още по-луксозно.

 вашата баня 6 хрумвания да обновите вашата баня

Игриви тапети

Вашата банята е идеалното място да отидете малко по-нагоре и да покажете своята характерност, като употребявате тапетите като детайл на героя си. На пазара има толкоз доста приказни тапети, че в действителност има за всекиго по нещо – от дребни, типичен щампи през екзотични тоалети и цветя до хартии, наподобяващи фрески, сходни на тези, които използвахме тук. Така ще извършите вашата баня по безусловно ваш жанр без да сте подвластни от нищо друго.

Прасковени тонове

Много хора стават все по-големи почитателите на прасковения цвят. В ярки пространства прасковените нюанси могат да се почувстват живи и енергични, само че в по-тъмни пространства могат безпроблемно да преминат в безпристрастен, спокоен и релаксиращ цвят. Това ще бъде доста положително попадение за вашата баня.

Подредени плочки на стената

Няма по-класическо решение от плочките на стената, само че вместо обичайното нареждане, придайте съвременен тип, като подреждате плочките отвесно или хоризонтално. Можете също по този начин да изберете ръчно завършен тип, вместо изцяло съвършен правоъгълник, с цел да внесете занаятчийски дух в пространството си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР