Когато става дума за театър, става дума за виждане. Театърът

...
Когато става дума за театър, става дума за виждане. Театърът
Коментари Харесай

Михаил Димов: Театърът на сетивата не се гледа, преживява се

Когато става дума за спектакъл, става дума за виждане. " Театърът на сетивата " не се гледа, в действителност той се претърпява. Това сподели в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " артистичният шеф на " Театъра на сетивата - София " Михаил Димов.

" Зрителите или пътуващата аудитория в театъра на сетивата не виждат – било то тъй като са със затворени очи или тъй като е толкоз мрачно, че нищо не виждаш. Става дума за един театър, който се претърпява с всички сетива, който е за доста лимитирана аудитория и всеки от пътуващата аудитория влиза на тъкмо избран час – през 6 минути, и потегля по веднъж. И на този път, който трае час и половина той се среща с актьорите и взаимодейства с тях персонално, което е извънреден разкош ", добави Димов.   

По думите му в театъра на сетивата публиката съпреживява, само че не може да повлияе на действието и добави: " Точно този сърдечен персонален миг на среща сред две човешки същества прави Театъра на сетивата толкоз специфичен ". 

" Театралният театър НЕОТОПИЯ идва да разкрие и демаскира обстоятелството, че ние към този момент живеем в спектакъл на сетивата, да смъкна маските на живота. Нашият свят е спектакъл на сетивата и всички сме режисьори и артисти на живота си функции, използваме петте сетива, с цел да преместим гледната точка, идентичността, да излезем от положение на наблюдаващ, на безсънен, на фен на това, което се случва, в положение на преживяващ, интензивно преживяващ. ", сподели още  артистичният шеф. 

" Този тип изкуство е изкуство на бъдещето, като това изкуство ще се разпростира от ден на ден във времето ", добави още визионерът Михаил Димов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР