Когато става дума за апокалипсис и масови разрушения, не липсват

...
Когато става дума за апокалипсис и масови разрушения, не липсват
Коментари Харесай

10 несбъднати предсказания за края на света

Когато става дума за апокалипсис и всеобщи опустошения, не липсват детайлности по кое време и по какъв начин ще се случи това. Единственото общо сред всички сюжети за края на света е, че не са се сбъдвали.

1. Краят на хилядолетието, 1000 година В годините преди края  на Първото хилядолетие, стотици хора в християнска Европа тръпнат в очакване на Апокалипсиса и одобряват всяко съвпадане, естествено бедстве или необичайно небесно събитие като прокоба за края на дните. Твърди се, че преди настъпването на хилядната година хората всеобщо раздавали благосъстоянията си на бедните, постройките били оставени незавършени, нивите незасети, а разбойниците - пуснати на независимост. 

2. 1666 година Комбинацията от хиляда години и " цифрата на Звяра " пораждала опасения измежду хората много преди годината да настъпи. Чумната зараза през 1665 година съдействала за мрачните интуиции, а когато през 1666 година Лондон бил обзет от пожар, мнозина повярвали, че е настъпил Страшният съд.

3. 1806 г: Кокошката оракул от Лийдс

Кокошката почнала да снася яйца, на които било изписано " Христос идва ". Новината за чудото се популяризирала бързо. Много хора повярвали, че наближава Съдния ден, до момента в който любопитен локален гражданин не видял по какъв начин кокошката снася " пророческите яйца ", а надписът на тях се появява с човешка интервенция.

4. 1910 г: Халеевата комета . През 1881 било намерено, че опашките на кометите съдържат гибелен газ, наименуван цианоген. Интересът към това изобретение повишен с осъзнаването, че земята ще премине през опашката на Халеевата комета през 1910. " Ще бъде ли Земята окъпана в токсичен газ? " пишат New York Times и други вестници, пораждайки всеобща суматоха. Здравомислещи учени изясняват, че няма заплаха, само че огромна част от хората се убеждават в това едвам след прекосяването на кометата.

5. 1997: Кометата Хейл Боп . С откриването на кометата през 1995 година идват и слуховете, че тя крие НЛО. В Калифорния е основана група, наречена " Портите на Рая ", която проповядва, че с кометата идва краят на света. При приближаването на кометата на 26 март 1997 39-ма души, почитатели на култа, се самоубиват.

6. Нострадамус: Август 1999. Един от мистериозните стихове на известния " оракул " гласи: " Година 1999, седмият месец, от небето ще пристигна популярен цар на ужаса. " Достатъчно, с цел да всее смут у хората, които имат вяра на писанията му.

7. 1 януари, 2000:  Проблемът Y2К. Реалният проблем с двуцифрените дати в компютърните системи бързо се разраства до опасението, че грешката в изчислението на датата ще блокира всички компютри и ще докара до всеобщ безпорядък. Регистриран е скок в продажбите на оръжия, а някои се готвят да живеят в бункери. Всъщност казусът с датите е решен няколко години по-рано, а през 2000 година настъпват незначителни разминавания.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР