"Когато стане такава трагедия, не трябва да се бърза със

...
"Когато стане такава трагедия, не трябва да се бърза със
Коментари Харесай

Експерт: Оглед показа фрапиращи неща в района на катастрофата

"Когато стане такава покруса, не би трябвало да се бърза със заключенията и обвиняванията. Има доста незнайни. Още при започване на август получихме голям брой сигнали от жители за тази пътна права, че е проблематична. 2016 година тя е ремонтирана и са дадени десетки милиони лв. ", изясни за NOVA Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

"Огледът на нашите специалисти сподели фрапиращи неща. Започнахме връзка с Регионалното министерство и изпратихме мнение до министъра с приложени фотоси. Такива проблеми има по цялата страна ", сподели още Милчев.

След тежкия случай е образуван екип от Института за пътна сигурност с представител от Австралия с дрон. Ще се направи проучване освен на пътя, а и на цялата злополука.

"Ще излезем с без значение и независимо следствие на цялата злополука и ще осведомяваме медиите за това ", сподели още Богдан Милчев.

"Когато на подобен тежък случай няма специалисти, а има политически лица, които от няколко години се занимават с пътна сигурност апропо, тогава сме очевидци на такива парадокси ", на мнение е той.

"Видяхме, че тази мантинела е като някаква вафлена коричка. Най-вероятно тя просто е била сложена, с цел да може да бъде признат пътят. Пропускаме доста значим факт, а точно, че пътят е част от една система и тя се назовава човек-път-автомобил. Неслучайно индивидът е подложен преди всичко, тъй като той е в положение да покрие част или всички останали дефекти, с цел да се избегне злополука ", разяснява от своя страна Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите.

По думите му е значим и въпросът дали пасажерите са имали сложени колани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР