Когато стане дума за секс, всеки говори какво ли не,

...
Когато стане дума за секс, всеки говори какво ли не,
Коментари Харесай

Шест мита за секса, в които да спрете да вярвате

Когато стане дума за секс, всеки приказва какво ли не, с цел да покаже на близките, че го бива в леглото, само че множеството неща акта, които се въртят в публичното пространство, са по-скоро легенди, в сравнение с действителност. Например това, че при всеки сексуален акт дамите би трябвало да изпитат оргазъм. Да но не – към 75% от дамите не го вършат. Или пък схващането, че колкото повече секс вършиме, толкоз по-стегнато тяло ще имате. Ето няколко известни мита за секса, в които е по-добре да спрете да вярвате:

1. Сексът изгаря доста калории
Истината: Според специалисти, 30-минутен секс може да изгори от 85 до 150 калории. Теоретично видяно, дневно би трябвало да се „ разделите “ с към 3 500 калории, с цел да започнете да сваляте тежестта. Или с цел да загубите един кг, би трябвало да вършиме към 35 пъти секс. Проблемът е, че множеството хора не вършат постоянно секс. Те пропущат интимните контакти с дни, след което имат един, който е прекомерно къс и неудовлетворителен за другия. Сексът не може да изгори доста калории, само че по-качественият веднъж седмично може да усъвършенства работата на сърцето и да удължи живота.

2. Mоже да аргументи сърдечен удар
Истината: Сексът се грижи за здравето на сърцето. В едно изследване мъжете, които вършат секс два пъти седмично или повече, са имат по-малък риск от развиване на сърдечно-съдово заболяване. Шансът да получите сърдечен удар, до момента в който се забавлявате в леглото, също е доста невисок.Физическото натоварване, което множеството хора имат по време на секс, може да се съпостави с вървене по стълби. То може единствено да ви задъха. Сърдечен удар по време на секс може да получи само индивидът, който има някакви проблеми със сърцето.

3. Стридите покачват либидото
Истината: Нито едно изследване досега не е посочило, че стридите имат позитивен резултат върху секса. Те съдържат доста цинк, който се грижи за качеството на сперматозоидите, само че не покачват либидото. От друга страна няколко проучвания сочат, че шоколадът намалява кръвното налягане и усъвършенства действието на кръвоносните съдове. В него има фенилетиламин и серотонин, които усъвършенстват настроението и ускоряват желанието за секс.

4. Мъжете мислят за секс на всеки седем секунди
Истината: Неотдавнашно изследване от Държавния университет в Охайо, оповестено в „ Journal of Sex Research “, развенчава този мит. В него вземат участие 238 души, които са помолени да записват какъв брой постоянно мислят за секс, храна и други. Резултатите демонстрират, че мъжете мислят за секса надалеч по-малко, в сравнение с всички считат - приблизително към 19 пъти дневно. Това е много по-малко от 8 000 – цифрата, която се получава, в случай че те мислят за секс на всеки 7 секунди. А дамите? При тях се получава приблизително към 10 пъти дневно.

5. Всички дами изпитват при сексуален акт
Истината: Близо 75% от дамите не са в положение да изпитат това наслаждение, написа ABC News. Оказва се, че и 37% от дамите споделят, че се нуждаят от в допълнение стимулиране по време на сексуален акт, с цел да стигнат до оргазъм.

6. Сексът може да повлияе на спортните достижения
Истината: Треньорите постоянно споделят на своите спортисти да се въздържат от секс преди огромните надпревари или контроли. Последните проучвания обаче демонстрират, че сексът оказва нищожно въздействие върху представянето на спортистите и даже може да има позитивен резултат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР