Когато стане дума за перални машини, мнозина от нас не

...
Когато стане дума за перални машини, мнозина от нас не
Коментари Харесай

Как да си изберем хубава перална машина

Когато стане дума за перални машини, мнозина от нас не обръщаме внимание нито на марката, нито на спецификациите, нито на общото им показване. Знаем единствено, че имаме потребност от пералня и че всички вършат едно и също нещо – да перат облекла. Защо тогава да си блъскаме главите? Е, нещата не стоят тъкмо по този начин.

Съществуват доста разлики сред пералните машини, също както има разлики сред колите. Когато си купуваш кола, имаш избрани желания, имаш упования и държиш на избрани функционалности и приспособения по тази кола. Защо тогава да е по-различно, когато си купуваш пералня за дома? Още повече, че в случай че се замислиш върху обстоятелството, че междинната дълготрайност на потребление на една пералня е осем години, ще направиш заключението, че има огромен късмет да използваш електродомакинския апарат по-дълго, в сравнение с фамилния си автомобил.

Тогава, за кои критерии би трябвало да внимаваш, когато си купуваш нова пералня? Ето няколко доста значими неща: потенциал на барабана на пералнята, броя завъртания в минута, енергийната успеваемост, дали има вградена сушилня или не, надеждността ѝ и доста, доста други.

 пералня iStock

В взаимозависимост от мястото, на което ще поставиш пералнята, би трябвало да внимаваш за нейните размери, с цел да си спокоен, че ще влезе съвършено на определеното за нея място. След това, би трябвало да решиш дали искаш перална машина с горно или долно зареждане. Едва когато установиш тези неща, би трябвало да преминеш към идващите аспекти.

Имаш ли си обичана марка? В днешно време острата конкуренция сред производителите работи в интерес на нас, потребителите. По този метод можеш да избереш измежду перални, оборудвани с една от друга по-добри технологии, с повече и разнообразни функционалности, а също и с все по-намален разход на сила. В взаимозависимост от отделения бюджет можеш да закупиш огромна и надеждна перална машина и за няколко години да си решиш казуса с прането на облекла. Ето за какво е значим първичния избор на перална машина:

1. Типът перални машини

Както към този момент споменахме, има два съществени вида перални машини според от метода на зареждане: със зареждане начело (или още казано хоризонтално) и с горно зареждане (вертикално). Вторият вид са по-евтини, само че първите могат да поберат повече облекла на веднъж.

2. Капацитет на зареждане

Разбира се, че това е извънредно значим аспект при покупката на пералня. Трябва да се съобразиш с това от какъв брой члена е формирано твоето семейство и какъв брой постоянно плануваш да използваш пералнята. Така да вземем за пример, за една двойка без деца перална машина с потенциал от 6 кг е изцяло задоволителна, само че за по-многобройно семейство ще ти е нужна пералня за най-малко 8 кг пране.

3. Програми за изпиране

 пералня iStock

В листата с механически спецификации можеш да видиш и другия брой стратегии за изпиране на пералните машини. Става дума за всичко, което една перална машина може да ти предложи във връзка с метода, по който пере облеклата. Минималните и най-елементарни условия към един подобен апарат е той да има една стратегия за изпиране със студена и една с топла вода, а също и стратегия за пране на внимателно пране. Освен това, много постоянно съществуването на стратегия за бързо изпиране е доста положително решение.

4. Енергийна успеваемост

Вече си наясно, че цената на електричеството се увеличи, а пералните машини могат да изразходват много от него, според от това какъв брой постоянно ги използваш. В този ред на мисли, пробвай, до колкото е допустимо, да закупиш перална машина от енергиен клас А: А, А+, А++ или А+++. Колкото повече плюсове има след А, толкоз по-евтино ще ти излиза, когато пристигна фактурата ти за тока.

5. Скорост на центрофугата

За да извадиш съвършено изпрани облекла от пералнята, би трябвало да обърнеш внимание и на този параметър. Като минимално условие е това пералнята да поддържа минимум 600 оборота в минута, само че най-добре е да се ориентираш към тези с 1000 оборота в минута. От скоростта на центрофугата зависи и какъв брой сухи или пропити с вода ще излязат облеклата от пералнята. През лятото това не би представлявало проблем, само че през студените сезони ще искаш облеклата ти да изсъхват колкото се може по-бързо. По-голяма скорост на центрофугата значи по-добре отцедени облекла.

Накрая, с изключение на тези базови критерии би трябвало да знаеш, че всяка марка развива свои технологии, доста от които са неповторими за нейните модели перални машини и такива, които могат да създадат живота ти по-лесен, когато искаш да изпереш облеклата си. Не забравяй и неписаното предписание, че колкото повече варианти има една пералня, толкоз по-скъпа ще бъде тя и ще заема повече пространство.

 пералня Thinkstock

Много от новите модели перални машини вършат муден напредък от елементарен електродомакински апарат до същински компютър. Смарт функционалности, опция да се свържеш с тях през мобилния си телефон и да ги управляваш или пуснеш още преди да си си тръгнал от работа, USB връзка, с която може да направиш ъпдейт на фърмуера или да добавиш нови стратегии за изпиране...

Все отново, с изключение на по-високата цена, която тези технологии прибавят към крайната сума, не трябва да забравяш, че колкото повече спомагателни функционалности има един електродомакински апарат, толкоз по-голям е шансът нещо по него да се повреди в даден миг.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР