Когато стане дума за най-богатите футболисти, хората обикновено си мислят

...
Когато стане дума за най-богатите футболисти, хората обикновено си мислят
Коментари Харесай

Най-богатият футболист в света играе във... втория отбор на Лестър

Когато стане дума за най-богатите футболисти, хората нормално си мислят за Кристиано Роналдо, Лионел Меси или Неймар. Да, само че трите мегазвезди на международния футбол са надалеч от 19-годишния футболист от втория тим на Лестър.

Става дума за Фаик Болкиа. Той е племенник на султана на Бруней - Хасанал Болкиа, чието благосъстояние се прави оценка на 20 милиарда $. Талантът на лисиците играе в Англия от няколко години. Започва в Саутхемптън през 2009 година, а през 2013-а минава проби в Арсенал.

 Снимка 330275
Източник:

С " артилеристите " даже взе участие на шампионата Лайън Сити къп в Сингапур през 2013 година и вкара гол. След като не получава оферти за контракт от светците и Арсенал, Челси се възползва от обстановката и подписва за две години с крилото. Само година по-късно Фаик Болкиа минава в Лестър с тригодишен контракт.

Въпреки че е роден в Лос Анджелис и може да играе за националния тим на Съединени американски щати, Фаик избира да съставлява Бруней. Вече има девет мача за националния тим и един вкаран гол.

 Лестър желае 50 млн. паунда от Манчестър Сити за Хари Магуайър
Лестър желае 50 млн. паунда от Сити за титуляр

" Гражданите " упорстват да привлекат бранителя

За да добиете визия за благосъстоянието на младия Болкиа, би трябвало да се обърне внимание на неговия татко Джефри. Братът на султана на Бруней похарчи към 10 милиарда паунда за 15 години като началник на Инвестиционната организация на азиатската страна. В един миг Джефри Болкиа пръсна 35 милиона паунда за един месец за коли, часовници и писалки от бяло злато.

Според информациите, бащата на младия състезател на Лестър има сбирка от 2300 автомобила, като измежду тях има десетки модели на " Бентли ", " Ферари " и " Ролс-Ройс ". Най-впечатляващият разход на Джефри е за 50-ия му рожден ден. Той кани Майкъл Джексън да пее на тържеството против хонорар от 12,5 милиона паунда, а особено за задачата се построява чисто нов стадион.

 Снимка 224597
Източник:

С такова богато семейство мнозина се чудят за какво Фаик Болкиа изобщо играе футбол. В едно от редките си изявленията той признава: " Ритам още от най-ранна възраст, откогато се помня. Винаги съм се забавлявал с топка в краката си. Родителите ми непрекъснато ме поддържат и ми оказват помощ да преследвам фантазията си да стана футболист. Още от дребен ме възпитаваха да бъда мощен психически и физически. Те са моите образци за подражателство. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР