Когато стане дума за интересен и любящ домашен любимец, то

...
Когато стане дума за интересен и любящ домашен любимец, то
Коментари Харесай

Съвети при хранене на папагал Александър

Когато стане дума за забавен и любящ домакински любим, то няма по какъв начин да не се спомене за папагала. Той е извънредно деятелен, ученолюбив и обществен. Освен това, папагалът е доста влюбчив. Той бързо се привързва към своя притежател и когато това стане, папагалът не обича да остава самичък. Винаги търси неговата компания и се радва на неговото наличие.

Съществуват разнообразни типове папагали, всеки от които се отличава със своите особености. Един от най-известните се оказва типът Александър. Освен красивия му външен тип, този папагал се оказва извънредно желан, поради дългия си живот и умна натура. Той може да научи огромен набор от думи през своето развиване, поради развитата си дарба за реплика.

Подходящата храна за папагал Александър е фабрично приготвена. Тя би трябвало да съдържа съставни елементи, с които птицата нормално се храни в своя хабитат. Най-оптималният вид е да осигурявате храна, която е комбинация сред плодове, зеленчуци, семена и пелети. Освен това, е целесъобразно да се прибавя и малко месо към менюто, защото папагалите имат потребност от протеин.

Какви храни да избягвате?

За вярното развиване на тези животни е мощно целесъобразно да се заобикалят рискови храни за папагалите като:

- Шоколад или други захарни изделия;

- Различен тип масла;

- Соли;

- Консерванти и артикули със наличие на алкохол;

- Авокадо – то е токсично за тези птици, тъй че не давайте авокадо на папагала;

 Папагал Снимка: Kolbatinger/pixabay.com

Колко постоянно да храните папагала Александър?

- Папагалът Александър се храни нормално 2 пъти в деня – сутринта и вечерта. Специфичното при този тип птици е, че при започване на тяхното опитомяване, те отхвърлят да се хранят. Те имат развита сензитивност и при промяна на дома изпитват огромен стрес. Това е повода те да заобикалят да се хранят, като това може да продължи от няколко дни до над седмица. В случая всичко зависи от притежателя, който би трябвало да откри връзка с папагала Александър и да завоюва неговото доверие. Въпреки отхвърли на папагала, вие би трябвало да бъдете извънредно настоятелни в храненето и да отделяте време, с цел да обърнете нужното внимание на вашия папагал.

Ако и вие си търсите красива птица, вижте тези разгласи за папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР