Когато смесите наука и политика, получавате политика. С коронавируса Съединените

...
Когато смесите наука и политика, получавате политика. С коронавируса Съединените
Коментари Харесай

Пандемията може да стане много, много по-страшна. Трябва да действаме сега

Когато смесите просвета и политика, получавате политика. С ковид Съединените щати потвърдиха, че политиката не работи. Ако желаеме отново да отворим изцяло стопанската система и учебните заведения безвредно, което е допустимо, би трябвало да се върнем към науката.

За да разберем просто какъв брой са зле нещата в Съединените щати и, нещо по-важно, какво може да се направи, са нужни съпоставения. Италия, която по едно време беше признакът на провалите, нанасяни от ковид, и с население два пъти колкото на Тексас, записва напоследък по към 200 нови случая на денонощие, до момента в който в американския щат те са над 9000. Германия, която има четири пъти повече поданици от Флорида, открива по по-малко от 400 инфектирани за 24 часа. В неделя Флорида заяви за повече от 15 300 нови случая - връх за американски щат за едно денонощие.

Белият дом споделя, че Съединени американски щати би трябвало да се научат да живеят с вируса. Това е едно нещо, в случай че новите случаи са колкото в Италия или Германия, да не приказваме за Южна Корея, Австралия или Виетнам (в който до момента няма нито един умрял от коронавируса). И напълно друго, когато Съединени американски щати са преди всичко в света по брой нови инфектирани, изпреварвайки даже Бразилия.

Италия, Германия и десетки други страни отвориха съвсем напълно своята стопанска система, и имаха всички аргументи да създадат това. Всички те възприеха вируса на съществено и действаха уверено, и не престават да го вършат: преди няколко дни в Австралия постановиха санкции за общо 18 000 $, тъй като прекомерно доста хора участвали на домашно тържество по случай рожден ден.

В Съединени американски щати специалистите по публично опазване на здравето на процедура бяха единомислещи, че копирането на европейските триумфи изисква, първо, да останат в действие ограничаващите ограничения до внезапното понижаване на новите случаи; второ, всеобщо да се съблюдават здравните съвети; и трето, да се наемат най-малко 100 000 души, а съгласно някои специалисти са нужни 300 000, за тестване на популацията, следене на инфектираните и тяхното уединяване. В народен проект ние сме доста надалеч от постигането на тези цели, макар че някои щати съумяха и в този момент отварят стопанската система си деликатно и безвредно. Други щати не извършиха тези цели, само че все пак още веднъж се отвориха. Сега виждаме резултатите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР