Когато сме скъсали с половинката си си, сме жадни за

...
Когато сме скъсали с половинката си си, сме жадни за
Коментари Харесай

Да или не на секса за отмъщение

Когато сме скъсали с половинката си си, сме жадни за възмездие. Чувстваме се засегнати и ни минава мисълта да легнем с първия срещнат. Една от най-често срещаните реакции в сходна обстановка е „ чеп клин избива “ или секс за възмездие. Когато сходна мисъл ни мине през мозъка, започваме да обмисляме дали е добра концепция. Мнозина настояват, че най-хубавият метод да преодолеят раздялата с някого е като си легнат с различен. Според проучване, оповестено в сп. Archives of Sexual Behavior, 25% от хората признават, че са правили секс, с цел да отмъстят на някогашните си половинки. Психологическото проучване сочи, че в продължение на три месеца откакто са скъсали с колегата си, 66 % от дамите са имали полов контакт, като една трета от тях са го сторили за възмездие на някогашните си половинки. Според психолозите тази стъпка в действителност не е добра концепция, заради няколко аргументи:

Няма да ви успокой
Когато сте засегнати, сексът за възмездие няма да ви излекува, даже няма да ви успокои. Повечето хора прибягват до тази стъпка, тъй като се усещат засегнати или ядосани. С колкото и сътрудници да преспите, няма да преодолеете болката, породена от някогашния ви сътрудник.

Чувство за виновност
Изкушението да се почувствате още веднъж мечтани след раздялата е доста огромно. На другия ден обаче то е изместено от възприятие за виновност, тъй като знаете, че действието ви е било предизвикано от „ неверните “ аргументи.

Наранявате страстите на другия
Когато вършиме секс за възмездие, постоянно избирате човек, който от дълго време ви желае и не е апатичен към вас. Като го употребявате, вие наранявате неговите усеща.

Сексът няма да излекува възприятията ви
Ако мислите, че сексът за възмездие ще излекува сърцето ви, няма да се получи. Само времето може да излекува душевните рани.

Рискувате връзките си
Не е нужно раздялата ви да е трагична и изпълнена с яд и засегнатост. Все отново в случай че желаете да останете най-малко другар с някогашната си половинка, сексът за възмездие единствено ще го отблъсне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР