Когато сме несигурни в себе си, рушим ценни връзки с

...
Когато сме несигурни в себе си, рушим ценни връзки с
Коментари Харесай

5 неща, които ни пречат при връзките с хора

Когато сме несигурни в себе си, разрушавам скъпи връзки с близките, които бихме желали да запазим. Бягаме от боязън, че ще ни отхвърлят. Липсва ни вътрешният комфорт, необходим с цел да поддържаме дълготрайните си връзки.

Хубавите връзки се градят върху шерването и страхотните моменти, претърпени дружно. Това счита блогърът Марк от marcandangel.com.

Според него често сами си пречим в връзките си с другите по следните 5 метода:

1. Опитваме да четем мислите им.   Спрете да го вършиме. Повечето проблеми в връзките ни с останалите стартират от неприятната връзка. Сериозна спънка поражда когато двама души стартират да допускат какво си мисли другия и общуването сред тях се прекъсне. Процесът на размишляване какво вероятно счита да стори или обмисля другия е изтощаващ. Абсолютната увереност в бъдещите му дейности е наивна. Никога не можем да бъдем сигурни какво ще стори някой, даже да го познаваме, откогато се помним. 

2. Неуморно търсим съвършените хора.  Така може да прекарате целия си живот, безутешно издирвайки своята половинка, подобаващите другари, сътрудници, или хората съгласно упованията ви. Има и по-лошо от това да не ги откриете. Процесът на търсенето им може да ви накара да полудеете. Все по-разочаровани ще се чувствате при всеки провален опит. Все повече ще се затваряте във въображаемия си свят на съвършенството. Всички сме несъвършени по някакъв метод. Не може да не живеем с този факт. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР