Когато сме навършили вече 20 години, започваме да се мислим

...
Когато сме навършили вече 20 години, започваме да се мислим
Коментари Харесай

9 невинни навика, които могат да навредят в бъдеще

Когато сме навършили към този момент 20 години, започваме да се мислим за велики и независими, безразсъдни сме и не ни интересува доста бъдещето. Тогава обаче е интервалът, в който се оформят главните привички и модели на държание. От тях доста зависи животът ни след 15-20 години. Но някои от построените към този момент привички са нездравословни и съществено могат да ни попречат на стандарта на живота. Ето 9 на пръв взор дребни навика, които могат съществено да ни навредят.
1. Харчим до стотинка парите си
На 30 години към този момент сами заработваме парите си, само че първата ни задача е да побързаме да ги изхарчим всичките за неща които желаеме, а в действителност не можем да си ги позволим. В резултат на което натрупваме десетки ненужни движимости и джаджи, вместо да си спестим някой лев. Поради тази причина, че оставаме в края на месеца без пари и сме принудени да търсим заеми.
2. Следваме сляпо стилните трендове
На 20 желаеме да сме в центъра на вниманието и следваме неразделно стилните трендове. Непрекъснато харчим купища пари за облекла и фешън аксесоари. Но в случай че сте към този момент трансферирали 30-те и към момента го вършиме, време е съществено да се замислите и измененията навиците си.
3. Лепваме се за старите другари
Когато сме млади, приятелите са доста - съученици от техникума, университета, съседи от общежитието, другари за чашка и доста други. След това обаче животът ни сграбчва и започваме да се интересуваме от напълно други неща. Така че тези, които са привикнали непрекъснато да са заобиколени от другари, стартират да се усещат изолирани и самотни, откакто пораснат повечко.
4. Нямаме построени привички
Когато сме млади, доста е елементарно да си легнем в 02:00 през нощта и да станем в 10:00 на другата заран. В по-късен стадий от живота ни дните стават по-динамични и натоварени и на огромна част от нас е доста мъчно приспособяването към новия " график ". В резултат на това заран мъчно ставаме, постоянно закъсняваме, обхванати сме от незаинтересованост и непрекъснато усещаме отмалялост.
5. Основно залагаме на метаболизма си
Повечето от нас не би трябвало да влагат доста усилия, с цел да наподобяват уместно на 20 години. Но с напредването на възрастта метаболизмът се забавя. Ако непрестанно преяждаме, обядваме в заведения за бързо хранене и водим вреден и затънал метод на живот, положителните гении, които сме наследили надали биха ни избавили от непотребните мазнини и наднорменото тегло.
6. Не се научаваме да готвим
Наистина е комфортно да хапваме в околните заведения, изключително когато живеем сами. Но подобен модел на хранене изисква повече пари, а също по този начин вреди на здравето ни. Също по този начин, човек на 30-годишна възраст, който към момента не се е научил да готви, наподобява някак си детски и неузрял.
7. Не поставяме грижи за здравето си
 5 утринни ритуала, които трансформират живота 5 утринни ритуала, които трансформират живота
Формирането на позитивни привички, които имат силата да трансформират живота ни, е умишлен избор, който би трябвало да вземем. Нашата действителност...
Не са доста тези, които посещават лекари постоянно. Все си мислим, че би трябвало нещо доста да ни заболи, с цел да потърсим помощта на експерт. Така отлагаме с месеци и даже години визитата при доктор, до моментът в който казусът към този момент е прекомерно сериозен.
8. Използваме уеб-сайтове за запознанства
Много пъти ни се желае до момента в който станем на 30 години да сме основали към този момент семейство, а има такива, способни да изпаднат в суматоха, че още нямат сътрудник да вземем за пример. Така се стартира висенето на хиляди часове пред уеб страниците за запознанства, чатове, пояснения в обич и така нататък Идва миг, в който този развой става необратима рутина, само че любовта не е открита. Така че, помислете за действителните срещи!
9. Живеем за момента.
Съвсем редно е, до момента в който учим да работим на ненапълно работно време. Но когато към този момент сме пораснали, това може да бъде рисково. Едва ли работодателят на нашите фантазии, ще се развълнува от обстоятелството, че не сме привикнали по през целия ден да работим и нямаме съвсем никаква кариера. Така че... е пристигнало време да помислим и за бъдещето.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР