Когато сме начинаещи в темата за периодичното гладуване, може да

...
Когато сме начинаещи в темата за периодичното гладуване, може да
Коментари Харесай

След 16 часа фастинг: Как да го прекъснем по най-правилния начин

Когато сме начинаещи в тематиката за периодическото недояждане, може да създадем някои неточности, които нямат положително влияние върху тялото ни.

Истината е, че макар че може да наподобява доста елементарно просто да спрем да ядем, би трябвало да сме добре осведомени с тематиката, с цел да предотвратим отрицателните последствия от практикуването на периодическото недояждане, което е толкоз потребно за качеството ни на живот.

Може да се каже, че има няколко съществени рекомендации по отношение на вярното спиране на периодическото недояждане.

По принцип е добре да знаете, че колкото повече часове не ядете, толкоз по-внимателни би трябвало да бъдете, когато “чупите ” фастинга. Разликата главно се отнася до дълготрайно недояждане (повече от 24 часа) и по-краткото от време на време недояждане, като да вземем за пример 16 или 18 часа.

По време на периодическото недояждане пропущаме едно от главните хранения и разумно - тялото ни би трябвало да яде качествени храни, с цел да се подхранва.

Ако имаме неорганизирано и щедро първо хранене, основано на модифицирани храни, това може да аргументи стрес и да докара до инфектиране, задържане на течности и тежест. Подходящият банкет на храна в вярната поредност ще ни помогне да избегнем тези проблеми и да извлечем максимума от гладуването.

Протеинът освен оказва помощ за развиването на мускулна маса, само че и за това да останем сити през целия ден. След като изтекат часовете на недояждане, е време за хранене. Идеалният избор са протеини без мазнини: пуешко, пилешко, риба и яйца .

Яйцата са отличен вид, в случай че гладуването ви завърши сутринта, тъй като те ще ви дадат сила и доста хранителни субстанции, с цел да започнете деня си. Най-хубавото при тях е, че можете да ги комбинирате със зеленчуци и всевъзможни други възможности на здравословен самун.

Консумацията на протеин е от значително значение за спирането на гладуването по здравословен метод. Този макроелемент подкрепя образуването на мускули и кости, усъвършенства физическото и умственото положение и оказва помощ за контрола на апетита през останалата част от деня.

Мазнините извършват съществени функционалности в тялото, като предизвикват регенерацията на нервните тъкани, усъвършенстват усвояването на витамини A, E, D и K, защищават лигавицата и покачват освобождението на сила.

Този макронутриент се вписва доста добре в първото ни хранене след недояждане, само че би трябвало да внимаваме! Не става въпрос за консумация на храни, пържени в олио, а по-скоро за допълнение на ястието със здравословни мазнини от растителен генезис (кокосово масло, екстра върджин зехтин, авокадо, ядки - орехи, бадеми, лешници; семена - лен, сусам, киноа, тиква).

Въглехидратите са главният източник на сила за тялото. За да прекъснем гладуването, би трябвало да ги включим, само че би трябвало да понижим порцията и да подберем пълнозърнест самун и зърнени храни (овес, ечемик и др.), плодове, мед.

Какво не би трябвало да ядете, когато прекъсвате периодическото недояждане: сладкиши, бял самун, бисквитки, торти, сокове, подсладени кисели млека, консервирани храни, енергийни питиета, модифицирани меса, замразени храни, салами, алкохол .

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР