Когато следващия месец избирателите отидат до урните в един английски

...
Когато следващия месец избирателите отидат до урните в един английски
Коментари Харесай

ИИ се включи в изборите във Великобритания

Когато идващия месец гласоподавателите отидат до урните в един британски град, те ще имат опция да гласоподават за първия в света " законодател с изкуствен интелект ".

Бизнесменът Стив Ендакот е измежду стотиците претенденти за народен представител в английския парламент на националните избори на 4 юли - единствено че за разлика от останалите, лицето в предизборната му брошура не е на 59-годишния мъж, а на аватар, генериран от изкуствен интелект.

" Стартираме партия, ще набираме още " претенденти с изкуствен интелект " в цялата страна след тези избори и считаме това за начало, конструктивен детайл за нещо огромно и демократично ", съобщи той пред Ройтерс.

Ендакот, чиято компания Нюрал Войс зарежда неговото ИИ алтер его, съобщи, че разочарованието му от " общоприетата политика " го е предиздвикало да реши да се кандидатира като самостоятелен за изборния регион Брайтън павилиън в южния приморски град.

" ИИ Стив " - името, което ще попада в бюлетините за гласоподаване - се свързва в действително време с локалните поданици, с цел да разисква тематики, вариращи от правата на ЛГБТК и жилищното настаняване до събирането на боклука и имиграцията. След това той предлага политически хрумвания, преди да изиска техните оферти.

" Използваме изкуствен интелект в толкоз доста (области), в работата, в обществените контакти, за какво да не го използваме и в политиката? " - сподели 23-годишната благотворителна работничка Еона Джонстън, откакто се срещна с " ИИ Стив " покрай известния пристан на Брайтън. " Това може да промени метода, по който живеем. "

На въпрос за " ИИ Стив ", Избирателната комисия, органът за наблюдаване на изборите, съобщи, че в случай че той завоюва, народен представител ще стане Ендакот, а не някоя негова ИИ версия.

Повечето локални поданици наподобява обаче не са склонни да гласоподават за ИИ претендент.

Джим Чийк, 37-годишен счетоводител от Брайтън, акцентира, че един народен представител би трябвало да се застъпва за гласоподавателите си в Народното събрание.

" ИИ и политиците имат едно общо нещо ", споделя различен локален гражданин, 42-годишният Анди Клоусън. " Не може да им се има вяра ", добавя той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР