Когато си вземете куче за домашен любимец, едно от първите

...
Когато си вземете куче за домашен любимец, едно от първите
Коментари Харесай

Грешки, които правите при обучението на кучето си

Когато си вземете куче за домакински любим, едно от първите неща, които е хубаво да извършите, е да го обучите на главните привички, които животното би трябвало да има, с цел да живее в апартамент или къща. Всички сме гледали във филмите по какъв начин някои кучета извършват команди, носят пръчки, избавят хора и имаме възприятието, че всеки миг, даже ще проговорят. Това в действителния свят не всеки път е по този начин. В взаимозависимост от породата, кучето е способно да научи избрани команди и техники. Понякога обаче това не се получава и не успявате да научите животното на нещата, които желаете от него. За страдание това може да докара до изнервяне от страна на стопанина, даже любовта към животинчето може да се промени. Не са малко случаите, когато хората дефинират кучето си като „ мъчно за дресиране ” и го изоставят.

Понякога обаче виновността не е в животните, а в неправилния метод на притежателите им. Ето някои от грешките, които може да допуснете в опита си да научите кучето си на нови неща.

Започвате дресировката прекомерно късно

Много притежатели на домашни любимци постепенно стартират подготвителния развой. Това е една от най-често срещаните неточности в образованието на кучета. Някои заобикалят образованието в ранна възраст, тъй като имат вяра, че кучето се нуждае от време, с цел да се приспособява към новата си среда, само че най-добре е да установите съществени привички за смирение още в първия ден, когато донесете ново кученце вкъщи.

Не отделяте задоволително внимание за образованието на кучето си

Повечето хора имат претрупан график, фамилии и други отговорности, което не им разрешава да обръщат задоволително внимание за образованието на кучето си. За да желаете тренировките да бъдат ефикасни, би трябвало да сте непрекъснати и да вършиме упражненията постоянно. Резултатът може да не се види незабавно, по тази причина не се отхвърляйте.

Подкрепяте неприятното държание

Някои притежатели на домашни любимци поддържат неприятното държание на кучетата си, без да го осъзнават. Много хора даже не са наясно с по-малко положителните привички на някои кучета. Например, можете да позволите на вашето куче да влезе вътре, тъй като лае, или да му плъзнете късчета човешка храна, до момента в който готвите. Ако им давате храна през целия ден, те няма да са наясно, че би трябвало да си я заслужат с нещо, което са създали. Ако подкрепяте с положителни думи или глезене нещо, което не ви харесва, това ще затрудни образованието на кучето ви и може да докара до проблеми.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР