Когато си вземем домашен любимец, със сигурност искаме да подарим

...
Когато си вземем домашен любимец, със сигурност искаме да подарим
Коментари Харесай

С тези 5 грешки съкращаваш живота на котката си

Когато си вземем домакински любим, сигурно желаеме да подарим на пухчето си щастливи моменти и да споделим дълъг живот с него. Котките са известни със способността си да се крият и да се отдръпват, когато нещо ги тормози.

Поради тази характерност на държание е мъчно за притежателите да проследят началото на обещано котешко заболяване. Днес ще приказваме за известни неточности в грижата за котка, които могат да костват живота на домакински любим.

5 неточности, с които редуцираме живота на котката си

1. Не водите котката на ветеринар

Ако вашата котка е домашна и в никакъв случай не влиза в контакт с улични животни, това не значи, че няма потребност да ходите на профилактични прегледи при ветеринар. Пренебрегването на ветеринарните прегледи, постоянната имунизация и обезпаразитяване на писаната е най-опасната неточност в развъждането на котка.

Домашен любим може да развие наследствено заболяване в тялото или може да хване зараза, която ще бъде асимптоматична. Между другото, доста заболявания се предават от котка на човек, тъй че визитата на ветеринарен доктор с вашия домакински любим ще се предпазите.

2. Не сменяте всеки ден водата на котката

 Сменяйте водата на котката

Водният баланс е толкоз значим за животните, колкото и за нас. Много притежатели подценяват потребността на котките от вода: те могат да устоят седмици, без да сменят водата на писаната. Често притежателите наливат чешмяна вода в мръсна купа - това в никакъв случай не би трябвало да се прави. Тази композиция е същинска среда за размножаване на бактерии, които могат да доведат до уролитиаза. Изберете питейна пречистена вода за котки и постоянно почиствайте купичките.

3. Прехранвате котката

Прехранването е най-честата неточност, която притежателите на котки вършат. Е, кой може да устои на жалките очи на пухкавия? Много домашни любимци са с наднормено тегло или котешко затлъстяване, което ги излага на сериозен риск от развиване на здравословни проблеми, които могат да съкратят живота им. За благополучие, в случай че контролирате тежестта си, тези проблеми могат да бъдат предотвратени.

Поради обстоятелството, че домашните котки водят по-пасивен метод на живот и не изразходват сила за лов, те не се нуждаят от прекалено много храна. Важно е да изберете вярната храна, която да дава отговор на възрастта и интензивността на котката, както и да съдържа нужните хранителни субстанции. Можете да извършите корекции в диетата на вашия домакински любим дружно с вашия ветеринарен доктор. И забравете да лекувате домашния си любим напряко от чинията си - такива закуски нямат хранителна стойност, а човешката храна може да аргументи проблеми със стомашно-чревния тракт при котка.

4. Не се грижите за зъбите на котката

 Грижа за зъбите на котката

Грижата за зъбите на котката е различен значим аспект от цялостното здраве на писаната, който притежателите постоянно подценяват. Пренебрегването на оралната хигиена при възрастни котки може да докара до съществени зъбни болести, до загуба на зъби. Важно е да образовате вашия домакински любим и да го научите на хигиенични процедури от ранна възраст.

5. Не отделяте време на котката

Ако сте прекомерно заети на работа или постоянно ви се постанова да пътувате – по-добре изчакайте малко, преди да си вземете котка. Повечето мъркащи другари бързо се привързват към притежателя и заради липса на внимание могат да станат апатични, депресирани или отмъстителни. Психологическите проблеми също съществено засягат цялостното богатство и развиване на домашния любим. Просто котките са обществени животни и с цел да са щастливи, имат потребност от ежедневното внимание на своите стопани.

Търсите ли си втори домакински любим? Вижте разгласи за котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР