Когато си в училище, в което майка ти е учителка,

...
Когато си в училище, в което майка ти е учителка,
Коментари Харесай

5 урока за живота, които само учителите могат да ви дадат

Когато си в учебно заведение, в което майка ти е учителка, животът от време на време може да е сложен, защото другите постоянно те съпоставят с нея и си мислят, че си фаворизиран, написа A Plus.

Истината обаче е, че комбинацията от майка и преподавател може да бъде извънредно значима за подрастващите, защото е способна да им даде уроци за очакващото ги в живота, които не могат да чуят на никое място другаде.

1. Не си единственото ѝ " дете "

Ако растеш самичък в семейство, от време на време може да станеш прекомерно капризен или да свикнеш на прекалено много " наложително " внимание. Когато майка ти е преподавател, това просто няма по какъв начин да стане, тъй като тя постоянно приказва за своите възпитаници, за техните триумфи и провали, като че ли са нейни лични. В прочут смисъл, това в действителност е по този начин, а ти се учиш да бъдеш част от групата.

2. Никога не съди за индивида или книгата по външния им тип

Когато си преподавател, за жалост нерядко се сблъскваш с проблемите, които съпътстват децата - пристрастени към опиатите родители, татковци, които обичат да внасят дисциплинираност с пердах, нежелана бременност, обезчестяване и други Всички те са действителни, само че един добър преподавател в никакъв случай не съди и не порицава. Той просто изслушва и прави всичко, което е по силите му, с цел да облекчи ситуацията на тези хора.

3. Парите не са всичко

Дори няма да разясняваме междинната годишна учителска заплата. Имайки поради всички старания, които те поставят, това, което получават, просто не е задоволително, само че пък демонстрира, че доста учители въобще не са се захванали с тази специалност поради парите. Вместо това те намират възвращаемост в работата с децата, с сътрудниците и в самото учебно заведение. Парите са нужни, с цел да оцелее човек, само че човек може да реализира и задоволство, което те в никакъв случай няма да му дадат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР