Когато се взима заем, най-важният въпрос е за какво ще

...
Когато се взима заем, най-важният въпрос е за какво ще
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Ако покрием плодородна земя с фотоволтаици, се прострелваме в крака

„ Когато се взима заем, най-важният въпрос е защо ще бъде употребен – дали ще бъде разпръснат без позитивен резултат, или ще се влага за веществен запас ”. Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян в предаването „ Челюсти ” по Нова нюз.

Думите му са във връзка информацията, че българското държавно управление приготвя вземането на нов държавен дълг.

„ Ако похарчим основна част от недостига си, с цел да покрием високопроизводителна земеделска земя с фотоволтаици, си стреляме в крайници. Ще създадем работни места за други стопански системи, които създават панелите. Ние ще имаме еднократна инвестиция, няколко фамилии, които се занимават с това нещо на едро, ще забогатеят внезапно. Резултатите за българската стопанска система ще са нулеви, нито ще имаме нови работни места ”, сподели Хампарцумян.

Той призна, че в последните 15-ина години разликата сред по-високите и по-ниските приходи се е нараснала. Това не е добра индикация за една страна, която твърди, че е обществена, европейска.

„ Ако одеялото е късо, би трябвало да схванеш дали да си завиеш главата, или краката. Икономиката ни се стреми да уголеми одеялото ”, даде образец Хампарцумян.

Според Стоян Панчев от ЕКИП ролята на страната е да си извършва отговорностите към хората, примерно – към пенсионерите. „ При висока инфлация тези хора обедняват доста бързо ”, сподели той.

Относно растежа на налозите Панчев изясни, че при ниски налози е по-лесно те да бъдат платени, което води до спомагателни доходи в бюджета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР