Когато се стигне до принудително изпълнение, съдебният изпълнител налага запор

...
Когато се стигне до принудително изпълнение, съдебният изпълнител налага запор
Коментари Харесай

Можем ли да изтеглим кредит, ако имаме запор


Когато се стигне до наложително осъществяване, правосъдният реализатор постанова запор върху заплатата, пенсията или банковата сметка на длъжника.

Тази неприятна обстановка нормално хвърля длъжника (дали като кредитоискател или като поръчител) в огромна суматоха. Много хора, имащи потребност от спомагателни средства, прибягват до търсене на нов заем.

Щом след непогасяван заем се е стигнало до запор, то сигурно в Централния кредитен указател (ЦКР) кредитната ви история е неприятна. Принципно всяко просрочие на заем е неприятен знак, който кредитополучателят дава на кредитора за неговата надеждност като правилен длъжник. Това прави утвърждението за нов банков заем доста по-трудно, само че не и невероятно.

В случая от голяма важност е размерът на непогасявания потребителски заем, каква е неговата рента, по кое време е взет и какъв е срокът за погасяване. Исканата сума и финансовите благоприятни условия на кредитоискателя все още на кандидатстване за заем също са значими за решението на банката. Съотношението дълг/доход също тормози банките, като на Запад неговият най-много е до 35%.

С задоволително търсене е допустимо да откриете банка, която да направи изключение и, без значение от неприятната ви кредитна история, да ви отпусне заем. Имайте поради, че банките се отнасят консервативно към клиенти с неприятна кредитна история и решенията са строго самостоятелни. Добрата вест е, че у нас има 20 банки и 6 клона на задгранични банки, към които можете да се обърнете.

Добре е да си извадите самостоятелна информация от ЦКР на Българска народна банка. Така ще бъдете оптимално наясно по какъв начин тъкмо наподобява документът, от който банките и другите кредитни институции, в които ще кандидатствате, най-вече се интересуват. Има възможност да ви бъде провиснал заем с висока рента, която покрива високия риск. Бъдете внимателни към сходни „ примамливи “ оферти.



В идеалния случай ще намерите кредитен съветник, който е спечелил вашето доверие, както и вие – неговото и който има предпочитание да работи с вас дълготрайно. Той ще ви помогне да погасите съществуващите отговорности по допустимо най-адекватен метод и при първа опция ще ви рефинансира по-изгодно.

Ако ви бъде натрапен запор, не изпадайте в суматоха, тъй като тя може да ви докара до поредност от неверни решения. Затова запазете успокоение и се пробвайте да си наложите нужната финансова дисциплинираност. Забравете за известно време за скъпоструващи занимания и се старайте да харчите наличните средства единствено за най-неотложното.

Съветваме ви да започнете да си водите доклад на приходите и разноските, с чиято помощ да управлявате финансите си от месец на месец. Можете да записвате данните и на ръка, само че електронната таблица е по-удобен вид. Въвеждайте усърдно всички разноски и постоянно ги сравнявайте с приходите си. Така евентуално ще откриете от кои пера можете да спестите в допълнение.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР