Когато се разболеете от настинка или грип, имате проблеми със

...
Когато се разболеете от настинка или грип, имате проблеми със
Коментари Харесай

Неща, които може да предизвикват главоболието ви

Когато се разболеете от простуда или грип, имате проблеми със зрението или сте жена в цикъл, главоболието е нещо, което не ви изненадва изключително доста. Понякога се случва също от отмалялост и претоварване.

Оказва се обаче, че има и други, по-малко известни, фактори, които могат да провокират болежка в главата. Вижте кои са те, с цел да предотвратите главоболието идващия път: 

1. Неправилна стойка на

Горната част на гърба, раменете и врата ви се напрягат от при неправилна позиция на тялото, което може да докара до главоболие от напрежение. Обикновено основата на черепа е мястото, където се усеща болката, макар че от време на време може да се популяризира и към лицето, изключително челото.

Как да предотвратите или облекчите болката:

Опитайте се да избягвате да седите или стоите в една и съща позиция за дълъг интервал от време и се старайте постоянно да сте изправени. Освен това, в случай че говорите по телефона доста, помислете дали да не носите специфични слушалки, защото държането на телефона сред главата и рамото ви може да натовари мускулите и да е повода за главоболието.

2. Есенна тревога

Повишените признаци на тревога през есенните месеци не са нещо извънредно и може да се дължат на това, че нормално се излагаме по-малко на слънчева светлина, тревожим се за задачите, които не сме съумели да реализираме, началото на новата образователна година и доста други неща. И с изключение на прочувствените промени и измененията в настроението, които тревогата може да аргументи, тя може да бъде и причина за по-честите ви главоболия.

Как да предотвратите или облекчите болката:

Получаването на повече слънчева светлина ще помогне на тялото ви да създава витамин D и хормони, като мелатонин и серотонин, които играят голяма роля като стабилизатори на настроението. Упражненията, новите прекарвания и построяването на нова рутина също могат да допринесат за облекчение на признаците на тревога. Също по този начин, потреблението на храни, които са богати на витамин D и триптофан, може да бъде огромен плюс.

3. Не се храните постоянно

Ако сте пропуснали хранене и не сте яли нищо известно време, равнищата на кръвната ви захар може да спаднат и тялото ви в отговор ще освободи хормони, които ще изпратят сигнал до мозъка ви, че сте гладни. Тези хормони могат да стегнат кръвоносните съдове в тялото ви, което може да докара до главоболие от апетит. 

Как да предотвратите или облекчите болката:

Вашето тяло се нуждае от непрекъснато доставяне с сила, с цел да действа вярно, а храната е главният му източник. Така че главоболието, породено от нередовно хранене, може да бъде облекчено посредством хранене и пиянство на вода. Ако яденето на нещо не помогне, потреблението на малко кофеин може да помогне.

4. Студено време

Студеното време може да докара до спад на барометричното налягане, което може да предизвика болежка в ушите или синусите. Освен това, в случай че студеният въздух е изсъхнал, той може да изсуши някои мембрани на синусите и да аргументи мъчително главоболие и да утежни още повече мигрената. Хората с фибромиалгия (синдром на хронична болка) са изключително изложени на риск от главоболие при промени във времето.

Как да предотвратите или облекчите болката:

Балансирана диета, поддържане на хидратация, ръководство на напрежението и задоволително отмора са всичко, което може да ви помогне да облекчите или предотвратите главоболието. 

5. При отмора

Случвало ли ви се е да се чувствате добре от понеделник до петък макар натоварения си график, само че в събота се събуждате с главоболие? Това е по този начин, тъй като напрежението, което сте натрупали през седмицата, понижава и равнищата на хормоните на напрежението спадат. Това може да докара до бързо освобождение на невротрансмитери, които изпращат импулси към кръвоносните съдове, нареждайки им да се свият и по-късно да се разширят, което предизвиква главоболие.

Как да предотвратите или облекчите болката:

Опитайте се да избягвате да спите прекалено много през уикенда. 8 часа сън са повече от задоволителни, с цел да може тялото ви да си почине вярно. Прекомерното спане може да докара до главоболие.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР