Когато се появи ваксина срещу COVID-19, тя най-вероятно ще е

...
Когато се появи ваксина срещу COVID-19, тя най-вероятно ще е
Коментари Харесай

Българите ще се ваксинират безплатно срещу коронавируса

Когато се появи ваксина против COVID-19 , тя най-вероятно ще е безвъзмездна. Това стана ясно от думите на доцент Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

„ Почти имаме решение. Ясно е, че ще е безвъзмездна. Ролята на страната е да пази популацията. Мен повече ме тормози по кое време ще пристигна, какъв брой ще е ефикасна и какъв брой хора ще желаят да си я създадат ”, съобщи доцент Кунчев.

В последния месец тежестта на COVID-19 е станала по-голяма, а това тормози здравните управляващи. Според доцент Кунчев казусът в последно време се неглижира в обществото. Той призна, че България към този момент може би е страната с най-висока смъртност в Европейски Съюз. „ Последните дни имаше много висок брой на умрелите ”, разяснява доцент Кунчев.

Що се отнася до деня рекордьор, в който бяха регистрирани 18 умряли, той разясни, че там са били събрани случаите от 2-3 дни. „ Очевидно в някои по-малки лечебни заведения техническите фрагменти не работят събота и неделя и остават в понеделник да регистрират цялата численост. Това е нарушаване ”, разясни държавният здравен контрольор.

Данните за високата смъртност се проучват. Една от вероятните аргументи, с цел да се случва това, е, че болестта засегна доста възрастни хора в старешки домове.

Въпреки това, има наклонност за понижаване на случаите на инфектирани и доцент Кунчев изрази вяра тя да продължи.

Относно началото на образователната година, той разяснява, че там ще се случва това, което се случва в обществото. „ Ако са високи данните в обществото, вирусът ще го има и в учебно заведение. Никой не би трябвало да си прави илюзията, че учебните заведения могат да бъдат остров на благоденствието. Случаи там ще има ”, счита доцент Кунчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР