Когато се отчетат стойности над допустимите, ще бъде съставян акт

...
Когато се отчетат стойности над допустимите, ще бъде съставян акт
Коментари Харесай

Пътна полиция започва да проверява автомобилите колко замърсяват

Когато се отчетат стойности над допустимите, ще бъде съставян акт и автомобила ще бъде спиран от придвижване

Пътна полиция стартира да ревизира колите какъв брой замърсяват. На екипите на Пътна полиция в София са предоставени седем газ анализатори, закупени от общината на стойност 70 000 лева, заяви кметът Йорданка Фандъкова, представена от Дарик. Фандъкова добави, че в границите на един месец КАТ ще дадат опция на водачите да ревизират равнищата на замърсяване от колите си, без да бъдат глобени.

Началникът на отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи комисар Тенчо Тенев добави, че има два мобилни газови анализатора, които ще бъдат сложени в патрулни коли. Той изясни, че когато се отчетат стойности над допустимите, ще бъде съставян акт и автомобила ще бъде спиран от придвижване.

Комисар Тенев сподели още, че се е завишила регистрацията на коли, като на 28 декември е достигнала своя пик от 1465 регистрации.

По мотив газ анализаторите министърът на околната среда Нено Димов съобщи, че ще се опита да откри финансиране от Европейска комисия Министерство на вътрешните работи да може да бъде бенефициент по Оперативна програма " Околна среда " и да се провиснал средства. Според него газ анализатори би трябвало да има в цялата страна, с цел да има резултат от тях.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР