Когато се крещи, вика и пее заразяването от коронавируса е

...
Когато се крещи, вика и пее заразяването от коронавируса е
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: При викане и пеене заразяването от коронавируса е най-възможно

Когато се крещи, вика и пее заразяването от ковид е най-възможно . Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Той не е бил на финала за Купата на България нощес, само че го е гледал по малкия екран. На този стадий политиците се вслушаха да пуснат почитателите на стадиона през ред и през стол . Организаторите се постараха, само че при младежите страстта надвива, регистрира лекарят.

Не е рационално мъже да се целуват и прегръщат, предизвести проф. Кантарджиев и уточни, че резултатът от мача ще се види след 10 дни . По думите му би трябвало да живеем с мисълта за инфекцията и да се съблюдават ограниченията. Три категории хора би трябвало да се пазят от ковид - възрастните хора над 60 години, хората с хронични болести и най-рисковите хора с онкологични и хематологични болести.

Тепърва ще се разиска дали футболното състезание на България да се доиграе пред празни трибуни или не . Мачовете не доведоха до увеличение на случаите на ковид.

" Затова, благи почитатели, внимавайте идната седмица в контактите с околните си ", прикани проф. Кантарджиев ентусиастите.

Лекарят посочи, че се вършат повече проучвания и проби - не, с цел да се плашат хората, а изследват, с цел да се види кой отделя вируса. Мерките се взимат тогава, когато знаеш кой е болният , акцентира проф. Кантарджиев.

Той уточни, че българинът обича да прикрива заболяването и имало такива случаи на прикриване на инфекцията от ковид. " Трябва да се търси здравна помощ, само че по този начин хубаво може да заразиш старата си майка или баба, че цялостен живот да съжаляваш ", сподели проф. Кантарджиев.

Според него всички лечебни заведения би трябвало да бъдат уверени, че би трябвало да развиват потенциала си и да поддържат квалификацията на лекарите . Ако ще има пик есента, от септември ще стартират да се усилват случаите със събиране на доста хора на едно място. Ако ще има съществено нарастване, то е редом с другите зимни инфекции, изясни проф. Кантарджиев.
 Проф. Костов: 12 000 на мача за Купата на България обезсилва ограниченията против Covid-19
Проф. Костов: 12 000 на мача за Купата на България обезсилва ограниченията против Covid-19

По думите му това е двуличие и непропорционалност

Вирусът е нов и в случай че хората се държаха, щяхме да имаме 15 инфектирани, а не 156 , счита той и уточни, че идната седмица ще може да се каже кои съществени разновидности в нас са преобладаващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР