Когато се гласува за партия или коалиция ще излиза номерът

...
Когато се гласува за партия или коалиция ще излиза номерът
Коментари Харесай

ЦИК представи бюлетините за гласуване на изборите на 2-ри април

Когато се гласоподава за партия или коалиция ще излиза номерът на партията и коалиция, а когато се гласоподава за избран претендент с преференция - ще излиза номера и името на претендента, QR-кода и кеш кода. Избирателят би трябвало да сгъне бюлетината от машинното гласоподаване и да се сложи щемпел на някоя от страните и тогава да бъде пусната в транспарантната кутия за гласоподаване, на която ще има надпис: " Кутия за гласоподаване с бюлетини от машинно гласоподаване ". На другата кутия ще написа: " Кутия за гласоподаване с хартиени бюлетини ". Отзад хартията на бюлетината от машините ще бъде брандирана с надпис ЦИК и има нужната отбрана, както и хартиените бюлетини.

 

В чужбина ЦИК дефинира да се гласоподава в 738 изборни секции. В началото на тази седмица беше взето решение, че в 244 от тях ще има машини за гласоподаване. В секциите в страната и в чужбина ще има сложена единствено по една машина ", заяви зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева. Тя изясни, че по отношение на решението за секционните изборни комисии в чужбина за три страни към момента не беше получено единодушие за СИК, които бяха формирани отвън дипломатическите и консулските представителства - Норвегия, Щвейцария и Канада. За Норвегия и Канада към този момент има единодушие, чака се такова и от страна на Швейцария.

 

До 20-ти март ЦИК би трябвало да назначи съставите на СИК-овете, сподели още Матева. Отново прикани всички претенденти да съблюдават положителния звук и положителните нрави в предизборната акция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР