Когато се дава мандат, първо трябва да търсиш мнозинство, а

...
Когато се дава мандат, първо трябва да търсиш мнозинство, а
Коментари Харесай

Свиленски: ПП трябваше първо да търси мнозинство, не да чертае червени линии

Когато се дава мандат, първо би трябвало да търсиш болшинство, а не да поставяш загради и червени линии, съобщи пред бТВ  заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

По думите му, за Политическа партия е било ясно, че Българска социалистическа партия не може да поддържа декларацията им, в която е записано продължение на военната помощ за Украйна. „ Може ли Изборният кодекс да бъде залог за сформиране на държавно управление? “ – запита той по отношение на изискването на Политическа партия за отдръпване на хартиената бюлетина.

„ Ако имаше предпочитание в партиите да поддържат тази декларация, тя през днешния ден щеше да се гледа в пленарната зала “, разяснява Свиленски.   

Той изрази отчаяние, че са изгубени три месеца без да се сформира държавно управление и без да бъдат планувани нови избори.

„ Не може поради метеорологичните условия да се гази конституцията “, акцентира той.

Свиленски добави, че съгласно главния закон длъжностен кабинет може да ръководи два месеца, а не с години.

Според него, би имало смисъл връчването на мандатите да се забави в случай че служебният кабинет беше внесъл нов бюджет, само че това не е направено.  

Той прикани след връщането на втория мандат час по-скоро да бъде връчен трети и допустимо най-скоро да се отиде на избори.

„ България има потребност от парламент, който да одобри бюджет “, счита представителят на Българска социалистическа партия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР