Когато се чувствате ядосани, склонни ли сте да се изразявате

...
Когато се чувствате ядосани, склонни ли сте да се изразявате
Коментари Харесай

4 начина да спрете да крещите, когато сте ядосани

Когато се чувствате ядосани, склонни ли сте да се изразявате с крясъци? Ако е по този начин, евентуално сте забелязали, че този табиет унищожава връзките ви с другите – и евентуално не ви оказва помощ да постигнете своето или да се почувствате по-добре. Променете навиците си за другарство, когато сте ядосани, като първо се научите да разсейвате възприятията си по подобаващ метод. След това се върнете на чертожната дъска и изразете потребностите си умерено и рационално. След като се справите с гнева си сега, потърсете способи да се справите по-добре с гнева си в дълготраен проект.

 

4 метода да спрете да крещите, когато сте ядосани

Какво би трябвало да знаете

 ядосани 4 метода да спрете да крещите, когато сте ядосани фотография: pinterest

Спрете по средата на изречението, когато забележите, че крещите. Прекъсването, когато започнете да повишавате глас, може да ви защищити от това да кажете нещо, за което може да съжалявате.
Вдишвайте надълбоко, с цел да се успокоите и да регулирате реакцията си на стрес.

Няколко дълбоки вдишвания и издишвания може да са всичко, от което се нуждаете, с цел да се успокоите и да спрете да крещите.
Бройте до 10, с цел да разсеете мозъка си и да регулирате страстите си. Когато стигнете до 1, може да се почувствате по-малко склонни да крещите, когато сте ядосани.

1.Вземане на отмора

 ядосани 4 метода да спрете да крещите, когато сте ядосани фотография: pinterest

Спрете по средата на изречението, когато забележите, че крещите. В момента, в който чуете, че повишавате гласа си, направете пауза. Дори не довършвайте изречението си. Помислете си: „ Какво се пробвам да кажа? И какъв е най-хубавият метод да го кажа? “
Да се научите да се спирате преди или когато започнете да крещите, може да ви защищити от това да кажете нещо, когато сте ядосани за което ще съжалявате, или да застрашите връзките си.

2.Дишайте надълбоко, с цел да облекчите гнева си.

 ядосани 4 метода да спрете да крещите, когато сте ядосани фотография: pinterest

Дълбокото дишане подтиква реакцията на релаксация, тъй че след няколко вдишвания ще се почувствате по-спокойни и по-контролирани. Вдишайте въздух през носа си за няколко преброявания, задръжте го, след което го изпуснете от устата си за няколко преброявания. Повтаряйте, до момента в който напрежението отмине.

Пребройте до 10, с цел да се успокоите. Броенето отклонява мозъка ви от това, което ви ядосва, и ви разрешава да се концентрирайте върху нещо друго. Започнете от 1 и стигнете до 10 или даже 100, с цел да можете да възстановите контрола над страстите си, когато сте ядосани.
Можете да броите на глас или безшумно за себе си, според от желанията ви.

3.Излезте на чист въздух.

 ядосани 4 метода да спрете да крещите, когато сте ядосани фотография: pinterest

Излезте от ситуацията за няколко минути и се разходете из квартала. Престоят измежду природата може да ви помогне да се успокоите и да прочистите съзнанието си, с цел да можете да се справите с гнева си по по-подходящ метод.

Да се успокоим на открито:
Кажете на другия човек, че би трябвало да излезете за няколко минути. Кажете нещо от рода на: „ Трябва да се успокоя, а не мога да го направя тук. Отивам на разходка. “ Може да ви се стори внезапно, само че значимото е да се изнесете от стаята, преди да сте споделили нещо, за което ще съжалявате. Можете да се извините, когато се върнете.
Разходете се. Настройте бързо движение, с цел да изгорите парата.

Съсредоточете се върху придвижването на краката и пулсирането на сърцето си, като вдишвате надълбоко. Движението ще успокои тялото ви, а най-после и мозъка ви.
Принудете се да забележите 3 неща към вас. Може би това е последното нещо, което желаете да извършите, когато се чувствате ядосани, само че се принудете да погледнете небето, листата на дърветата или преминаващите коли. Отвличането на вниманието ви даже за момент може да прекъсне инерцията на гнева ви.

4.Разтягайте се, с цел да облекчите напрежението.

 ядосани 4 метода да спрете да крещите, когато сте ядосани фотография: pinterest

Използвайте времето за отмора, с цел да отпуснете мускулите си. Разтягайте всяка мускулна група на тялото си, до момента в който вдишвате надълбоко. Ако сте осведомени с йога, може да извършите и няколко асани, с цел да облекчите напрежението в тялото си.
Успокояващи разтягания:

Завъртете леко тялото си от една страна на друга. Дръжте ръцете си комфортно вдигнати, със свити лакти. Извъртете торса си от бедрата, като се завъртите на един крайник, след което се люлеете постепенно на другата страна, с цел да разхлабите цялото си тяло.
Наведете се и докоснете пръстите на краката си. Наведете се напред от бедрата, като държите гръбнака изправен, и достигнете с пръсти до пръстите на краката си. Оставете главата и врата си да паднат напред и се отпуснете. Няма ужасно, в случай че не можете да достигнете до пръстите на краката си – просто достигнете до такава степен, докъдето можете. Тази поза на отдаване ви оказва помощ да се освободите от гнева си.

Отворете бедрата си. Поставете краката си по-широко от ширината на раменете и се сгънете в коленете. Поставете ръцете си тъкмо над коленете и изправете едната си ръка. Наклонете тялото си в другата посока, с цел да усетите разпъване в тази на бедрата и слабините. Задръжте за 10 секунди, след което сменете страните. Много хора носят огромно напрежение в бедрата си, тъй че разтягането им може да отключи това безпокойствие, когато са ядосани.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР