Когато сърфистът Дъг Фалтър изгубил дъската си на Хавайските острови,

...
Когато сърфистът Дъг Фалтър изгубил дъската си на Хавайските острови,
Коментари Харесай

Хавайски сърфист откри изгубения си сърф на 8000 км във Филипините

Когато сърфистът Дъг Фалтър изгубил дъската си на Хавайските острови , той се надявал локални риболовци да я открият. Фалтър в никакъв случай не си е представял, че сърфът му ще бъде открит на 8000 километра в южната част на Филипините, осведоми Агенция Франс Прес.

Но повече от две години след изгубването на сърфа си при големи талази на Уаймея Бей, Фалтър научава в обществените мрежи, че сърфът му е открит край отдалечения остров Сарангани.

И новият притежател на сърфа - локалният начален преподавател и упорит сърфист Джовани Бранзуела - даде обещание с наслада да му го върне.

" Когато видях фотографията, не можех да допускам, съвсем си помислих, че е смешка ", разяснява 35-годишният Фалтър. Той добави, че е бил изцяло уверен, че бордът в никакъв случай няма да бъде открит.

Бранзуела, който закупил сърфа от комшия преди няколко месеца за 2000 песоса (40 долара), описа, че риболовци са разкрили изгубената дъска в морето през август 2018 година - шест месеца откакто Фалтър го изгубил. Рибарите си помислили, че може да е паднал от яхта и го продали на съседа на Бранзуела за няколко $.

Фалтър възнамерява да посети дребния остров, с цел да прибере дъската си след премахването на рестриктивните мерки против ковид.

В същото време Фалтър показа къси видеоклипове в YouTube с съществени уроци по сърфиране за събиране на пари в помощ на учебното заведение на Бранзуела.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР