Когато са в заведение и се доберат до бара, обикновено

...
Когато са в заведение и се доберат до бара, обикновено
Коментари Харесай

Съветът на бармана: Не си поръчвай това в заведение

Когато са в заведение и се доберат до бара, нормално хората към този момент са си намислили какво ще си поръчат. В по редки случаи се допитват до бармана за рекомендации. Това обаче е огромен пропуск, който от време на време води до отчаяние от напитката, която са получили.

За да не се случи тъкмо това идващият път, щом посетим бар, е добре да имаме поради препоръките на барманите. Ето кои са питиетата, които те в никакъв случай не биха си поръчали, и тези, на които биха заложили.

Първата напитка, която барманите не предлагат да пием в заведение, е наливната бира. Те предизвестяват, че клиентът просто няма по какъв начин да знае по кое време системата за наливане е била почистена за последно.

В най-честия случай чашата вино също не е по-добър вид, защото има доста огромна възможност бутилката, от която ни сипват, да е била отворена от дълго време.

В черния лист със " неразрешените " питиета на барманите влиза и силноалкохолният коктейл Long Island iced tea, който се прави с водка, бял ром, текила, джин и трипъл сек. По думите им множеството клиенти го поръчват просто тъй като е мощен и желаят да се напият бързо. Затова и на някои места той просто не се предлага.

В другия набор пък е коктейлът еспресо мартини, който може и да звучи и наподобява по-изискан, само че също е добра концепция да заобикаляме. От опита си барманите споделят, че хората подценяват компликацията на приготвянето му и постоянно заведенията даже нямат задоволително добра еспресо машина. Освен това и самото кафе може да е стояло прекомерно дълго зад бара.

Маргаритата е различен коктейл, които ще си създадем услуга, в случай че не си поръчваме. Той също може и да ни се коства елементарен за подготвяне, защото изисква единствено текила, сок от лайм, трипъл сек и лед, които да разклатим в шейкър, само че в действителност е елементарно най-после да се получи неудачен на усет. Просто салдото сред кисело, сладко и солено е сложен за реализиране.

Също сложен, само че и изискващ време и старания за подготвяне, е коктейлът Ramos Gin Fizz. Прави се с яйчен белтък, джин, сметана, захарен сироп и цитрусови плодове, само че изисква опитна ръка и дълготрайно разлюляване. Затова и барманите постоянно се надяват, че никой няма да им го поръча, изключително в натоварена вечер.

А що се отнася до напитките, които самите те биха си поръчали в бар, това са две много семпли, само че типичен оферти - елементарен джин с тоник и уиски с кола, написа New York Post, представен от lifestyle.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg