Когато решите, че домашният ви любимец ще е едно пухкаво

...
Когато решите, че домашният ви любимец ще е едно пухкаво
Коментари Харесай

Опасности за котката у дома

Когато решите, че домашният ви любим ще е едно пухкаво и игриво коте, с изключение на методите да опазите дома си от него, би трябвало да съумеете да опазите и котката от заплахите, които жилището крие. А апартаментът сигурно не е лишен от тях.

Една от заплахите за котката в дома са електрически контакти. Има заплаха любопитното животинче да опита да пъхне лапичките си в контакта. Поради това разклонителите би трябвало да се реалокират на място, до което котката не може да доближи. Друго решение са пластмасови плъгини за запълване на контакта. Те са предопределени за отбрана на дребни деца, само че правят работа и при котка.

Сред рисковите неща за котката вкъщи са и стайни растения. Саксиите разкрасяват и освежават, само че могат и да вредят на вашата котка. Тя се нуждае от фибри, които постоянно се набират посредством пасене на трева. Когато животното е на открито, то има достъп до всевъзможни растение и бързо се ориентира кои служат за ястие и кои за повръщане.

В дома обаче то има лимитирана флора и сигурно ще посегне на саксиите. За да предпазите котката от отравяния, най-добре се запознайте с това кои растения са безвредни и кои - не. Най-добре е да осигурете на котето лична саксия с трева за ястие.

Друг проблем, обвързван със саксиите, е това, че котката рови в саксиите. Веднъж добит, този табиет се повтаря всекидневно. Решението е елементарно – просто покрийте пръстта с трошляк, по-дребни и даже по едри камъни. Ако котката върви до тоалетна в тази пръст, значи нещо не е наред с котешката ѝ тоалетна.

Препаратите, които употребявате с цел да почиствате дома си, са извънредно рискови за котката. Те би трябвало да се съхраняват в долап, до който нямат допир нито децата, нито котките. Някои от съставките могат да се харесат на котката и тя да се натрови.

 Контакт

Освен това измежду почистващи препарати за килими и паркети има и токсични за котките. Веднъж употребявани, те могат да се полепят по лапичките на котето и да се обхванат при лизането на лапичките. Повечето спрейове за инсекти също не са безвредни.

От котките, както при децата, би трябвало да се държат далеко всевъзможни остри предмети, като ножове, вилици и други, с които по нехайство могат да се наранят. Това е значима част от обезопасяването на дома за котката. Когато имате котка в дома, постоянно проверявайте дали не е в пералнята или сушилнята, преди да я пуснете. Внимавайте - животното едва ли ще издържи цялостната стратегия.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР