Когато решим да дадем дом и любов на едно коте,

...
Когато решим да дадем дом и любов на едно коте,
Коментари Харесай

Колко време издържат котките без храна

Когато решим да дадем дом и обич на едно коте, то се трансформира в член на фамилията. Затова паниките за неговото здраве и благоденствие са също по този начин мощни, както и за останалите жители на дома.

Ако мъркащият домакински любим престане да се храни, това съставлява проблем, с който стопаните би трябвало да се оправят.

Първата стъпка е да открият повода за отвод от храна. Най-необичайната от всички е персоналното решение на вашата писана да се самопречисти, спирайки храната. Временният непринуден отвод от храна нормално трае 1-2 дни и след това котето се връща към естествения си темп. При такава възможност домашният питомец не трансформира държанието и не демонстрира признаци на някакво котешко заболяване.

Други аргументи котката да не се храни са мощният стрес заради промяна на дома, прекарано заболяване, извънредно мощен звук, неприятно отношение на стопаните. Твърде гореща или развалена храна, с която животното свързва неприятни чувства, също може да го откаже да се храни от купичката си.

Колко устоят котките без храна? При прекъсване на постоянно хранене на котката не би трябвало да се изпада незабавно в суматоха, в случай че става въпрос за стара котка над шест месеца и под осем години. Тези котки устоят без храна до седмица, даже две. Има документирани случаи на котки, оживели без храна, даже месец.

Не по този начин стои въпросът с дребните котенца и възрастните екземпляри, а също и при заболели, слаби и немощни писани. Новородено може да бъде с повредено здраве, в случай че единствено половин ден остане без мляко. След 20 часа липса на течна храна, посредством която се набират и водните ресурси в организма на новороденото, то ще изгуби живота си. При котенца на 1-2 месеца оптималният интервал, който могат да преживеят, е два дни.

 Котките могат да устоят без храна седмица или две даже

Болните питомци могат да изкарат без храна не повече от един ден. Загубата на вкус при тях за по-продължителен интервал изисква намесата на ветеринар.

Възрастните котки, над 8-годишна възраст, имат по-ниски граници на отвод от храна спрямо по-младите и това зависи от здравословното им положение и други фактори. Прякото и непрестанно наблюдението на старата ви писана ще даде отговор по кое време е време да се потърси лекарска помощ.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР