Когато работният ден приключи, е време за трениране. Много често

...
Когато работният ден приключи, е време за трениране. Много често
Коментари Харесай

Какво не трябва да пием преди тренировка

Когато работният ден завърши, е време за трениране. Много постоянно обаче вършим някои неточности преди подготовка, а даже не го осъзнаваме.

През лятото ни се желае да се разхладим, по тази причина и пием какво ли не. Това обаче не се отразява добре на тялото, както и на представянето ни по време на подготовка. Ето за какво от Eat This, Not That са обобщили кои питиета не трябва да консумираме, преди да влезем в залата.

Шейкове и смутита

Може да ни звучи ужасно като концепция да изпием едно смути в горещия летен ден, само че не трябва да е преди подготовка. Причината е, че в множеството случаи то е с високо наличие на мазнини, които пък от своя страна затрудняват храносмилателната ни система. Ние отново може да пием и шейкове, и смутита, само че най-малко два часа преди уреченото за " мъчения " време.

Сок с пулпи

Ние персонално доста обичаме прясно изцеден сок от портокал, само че пулпите в него са богати на фибри, които се разграждат в организма по-трудно, а това може да ни донесе стомашни проблеми. Затова и не е добра алтернатива преди подготовка.

Алкохол

Звучи смешно, само че не би трябвало да пием, преди да отидем да упражняваме. Повечето аргументи са явни, само че алкохолът ни дехидратира и понижава количеството О2 в кръвта. Всичко това звучи просто извънредно за една пълноценна подготовка.

Мляко

Млякото има страховит усет, само че би трябвало да го оставим за след подготовка. Защото протеинът, мазнините и въглехидратите, които има, се усвояват по-бавно. Това прави млякото една от напитките, които да заобикаляме директно преди подготовка. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР